Foto: Kurir, Privatna Arhiva, Ana Paunković

likvidacija na kanarevom brdu

IDENTIFIKOVAN UBICA SKOLETOVOG SINA?! "Starca" snimile kamere, policija na tragu EGZEKUTORA sa Kanarevog brda! (KURIR TV)

Crna Hronika

Četrdeset dana od ubistva Zorana Uskokovića (22), sina Zorana Uskokovića Skoleta, kriminalca likvidiranog 2000. godne, navršiće se sutra, a policija i dalje traga za ubicom, koji je bio prerušen u starca.

Porodica ubijenog mladića pre nekoliko dana postavila je spomen-ploču na mestu ubistva na Kanarevom brdu u Beogradu, gde je Zoran ubijen u noći između 29. i 30. januara, kada je parkirao automobil i krenuo ka zgradi u kojoj je živeo. Njegovo telo pronađeno je sutradan ujutru.

Kamere sve snimile

Beogradska policija na tragu je muškarcu koji je ubio mlađeg Uskokovića, a kako nezvanično saznajemo, on je identifikovan zahvaljujući snimku s kamera koje su snimile zločin.

spomen pločafoto: Kurir

- Policija je analizirala snimak s nadzorne kamere. Vidi se kako Zoranu prilazi muškarac obučen u starca, sa šubarom i štapom u ruci. U njega je ispalio nekoliko hitaca, a kada je mladić pao, on mu je prišao i iz blizine mu ispalio hitac u bradu, o čemu je svedočio i metak koji je ostao zakucan u beton - kaže naš izvor iz istrage i nastavlja:

mesto zločinafoto: Kurir

- Poznato je da je napadač satima čekao Uskokovića da parkira na mestu na kome je i inače parkirao. Analiza snimka pokazala je da je reč o muškarcu starom oko 35 godina i visokom 175 centimetara. Operativci imaju sumnje o tome ko bi mogao biti napadač, a komšijama su već pokazivali fotografije potencijalnog osumnjičenog radi prepoznavanja.

Potresne poruke Lave, mi smo večni

Na mestu na kome je Zoran Uskoković ubijen njegovi prijatelji i rođaci su ostavljali cveće, sveće, fotografije, piće i plišana srca. Ostavljena je i sveska u kojoj su Zoranovi prijatelji ispisivali tužne poruke. - Mesec dana, lave moj... Predugo. Volim te zauvek. Meseci, godine, vekovi nam ne mogu ništa. Mi smo večni - samo je jedna od poruka.

Siniša D., očuh likvidiranog Zorana, koji ga je odgajao, kaže da je porodica u stalnom kontaktu s policijom i da se nada da će ubica uskoro biti uhapšen.

Spomen ploča

- Pre nekoliko dana smo postavili spomen-ploču na zidu prodavnice iza koje je Zoran ubijen. Ljudi i dan-danas dolaze, pale sveće, ostavljaju poklone, slatkiše, voće i poruke. Danas se navršava 40 dana - teškom glasom kaže Siniša za Kurir:

uviđajfoto: Printscreen Facebook, Kurir

- Policija se trudi i rade sve što je u njihovoj moći, pa se nadamo da će ovo uskoro biti rešeno. Moj Zoran nije bio dete iz sveta kriminala, odrastao je sa mnom i nikakve veze nema što mu je Skole bio otac, jer ga se on niti seća, niti je išao tim putem.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Kurir, Ana Paunković, printscreen Facebook, privatna arhiva