težak dan u niškom sudu

SUĐENJE ZA AUDI SMRTI: Pogledajte Beograđanina s lisicama na nogama, izjavio da nije kriv U SUDNICI ANDREJEVA MAMA I DEJANOVA DECA

Crna Hronika
> 15:09h

BEOGRAD - Beograđaninu Nemanji S. koji je 4. januara uveče usmrtio Andreja P. (12) i poznatog niškog sindikalistu Dejana Ilića (48) na bulevaru Medijana u Nišu, počelo je jutros u 10 sati u Osnovnom sudu u ovom gradu.

FOTO: M.S.
FOTO: M.S.
FOTO: M.S.
FOTO: M.S.
FOTO: M.S.
FOTO: M.S.

Protiv njega je još ranije podignut optužni predlog, a Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da mu se izrekne maksimalna kazna od osam godina zatvora.

Na današnje ročište doveden je Nemanja S., iz istražnog zatvora u lisicama na nogama i rukama. U sudnici su majka dečaka i i Ilićeva deca. Najbliža rodbina nastradalih je nečujno plakala dok je zamenik tužioca čitao optužnicu.

foto: M.S.

Optuženi Stamenković je rekao da ne osporava da se nesreća dogodila, ali je odbacio krivicu. - Smatram da nisam kriv za nesreću koja se dogodila što ću objasniti u iznošenju odbrane - rekao je on u prvom obraćanju pred sudom.

Optuženi je izjavio da se ne oseća krivim, a u sudnici su i njegovi roditelji.

Nemanja je potvrdio na početku da nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi nikakav postupak. On se na sudu tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nemanja S. je te kišne noći prebrzo vozio svoj "audi A6 kvatro" od tržnog centra Stop šop prema mostu ka naselju Durlan. U kolima su još bile dve maloletnice od 15 godina.

- Ranije je veštačenjem utvrđeno da je vozio najmanje 131 kilometar na sat po klizavom kolovozu iako je na toj deonici dozvoljeno 60. Onda mu je "audi" proklizao u zadnjem delu tako da se vozilo zanelo i prvo udarilo Ilića, a potom i dečaka koji su išli trotoarom - ispričano je ranije Kuriru.

foto: M.S.

Ovaj momak je tih dana bio sa roditeljima u poseti baki, a kako se tada prepričavalo i ranijih dana se bahatio na ulicama Niša ovim automobilom.

Nišlije su se nakon ove tragedije pobunile i zatražile da sud okvalifikuje njegovo delo kao ubistvo gde je kazna i do 15 godina zatvora. Posle nekoliko protesta par hiljada građana, to se nije dogodilo.

Kurir.rs/M.S.