POČELO JE SA MMR

DR STEVANOVIĆ O BORBI SA ANTIVAKSERIMA: Profesori Nestorović i Ivanovski su prvi doneli sumnju kod roditelja KURIR TELEVIZIJA

Društvo
> 21:32h

Pedijatar dr Tomislav Stevanović rekao je da njegova borba protiv antivaksera traje više od deset godina, a kao glavne krivce za taj "pokret" obeležio je profesore Nestorovića i Ivanovskog.

Dr Stevanović je pre tri godine podneo krivičnu prijavu protiv Jovane Stojković, koja je nedavno bila na razgovoru u SBPOK zbog širenja panike.

"Naša borba protiv antivaksera traje od 2017, a moja već 10-15 godina, s obzirom na moja iskustva iz ordinacije", počeo je dr Stevanović gostujući u "Usijanju dana" na Kurir televiziji, a onda se vratio na početak svoje borbe:

"Prve sumnje kod roditelja, da li vakcinisati decu ili ne, prouzrokovali su naši eminentni profesori 2009. Govorim pre svega o MMR vakcini. Razvoj društvenih mreža i pojavom doktorice Stojković, a pre toga zahvaljujući profesorima Nestoroviću i Ivanovskom iz Tiršove, razvio se antivakcinalni pokret, koji od svojih osnovnih karakteristika kakvih ima svuda u svetu, kod nas dobija izrazitu političku konotaciju zajedno sa svim onim ultradesničarske orijentacije, klerofašističke, neofašističke... Taj pokret je veoma ozbiljan. Na kraju smo shvatili da treba preći na pravosuđe".

(Kurir.rs)