Foto: Printscreen Youtube

Na nebi latinske amerike

ŠTA JE AVION RUSKE FSB RADIO NA NEBU IZNAD KOLUMBIJE: IL-96 iznenada doleteo iz pravca Venecuele! HITNO podignuti lovci (VIDEO)

Priča da su kolumbijski lovci tipa "Kfir Blok 60" presreli ruski avion IL-96 posle ulaska u vazdušni prostor te latinoameričke zemlje iz pravca Venecuele dobila je nastavak kad se saznalo da ruska letelica zapravo pripada ruskoj Federalnoj službi bezbednosti (FSB).

Planeta

Kasno sinoć na društvenim mrežama pojavio se snimak i kratka informacija da su kolumbijski lovci poleteli i da su presreli avion koji pripada Rusiji, a koji je nenajavljeno skrenuo sa kursa i ušao u ruski vazdušni prostor.

Pilot kolumbijskog RV naredio im je da smesta napuste vazdušni prostor. Takođe saopšteno je i da se radi o avionu IL96-400VPU sa repnim brojem RA-96104 koji pripada ruskoj agenciji za bezbednost ili FSB.

U saopštenju kolumbijskog vazduhoplovstva koje je objavljeno u ponedeljak kasno uveče saopštilo je da su njihovi borbeni avioni "Kfir" presreli ruski avion IL-96 nakon što je skrenuo sa maršute leta iznad kolumbijskog vazdušnog prostora.

Kolumbijski lovci prišli su avionu uljezu i prisilili ga da napusti vazdušni prostor zemlje. Kolumbijski zvaničnici takođe su objavili kratki video koji prikazuje trenutak presretanja ruskog aviona Il-96-400VPU.

Kurir.rs/defence-blog/A.M.