Foto: India Air Force

mutirani koronavirus uzima danak

INDIJSKI GLOBMASTERI IZ AZIJSKIH ZEMALJA PREVOZE KONTEJNERE ZA KISEONIK Bolnicama HITNO potrebna oprema!

Indija koja se zbog velikog broja zaraženih mutiranim sojem koronavirusa suočava sa nedostatkom kiseonika u bolnicama zbog čega veliki broj ljudi umire, a da ne dođe do intenzivne nege, odlučila je da sve transportne kapacitete stavi u svrhu dopremanja kiseonika do ugroženih bolnica.

Planeta

Posle specijalnih vozova i helikoptera angažovani su i transportni avioni indijskog ratnog vazduhoplovstva, koji širom regiona dopremaju kiseonik, kao i kontejnere za kiseonik, koji će biti postavljeni u najugroženijim bolnicama.

Rano jutro tako je transportni avion Indijskog RV IAF C-17 iz Singapura dopremio četiri kontejnera za kiseonik.

foto: India Air Force

Avion je sleteo rano jutros u avio bazu Panagrah u zapadnom Bengalu.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FNewsMobileIndia%2Fstatus%2F1385964325962092548&widget=Tweet

Prema poslednjim informacijama u Indiji potvrđeno je 346.789 novozaraženih i skoro 2.624 umrla samo u jednom danu što je rekordan broj od kad je poečla pandemija koronavirusa u ovoj najmogoljudnijoj zemlji sveta.

Brojni svetski stručnjaci upozoravaju da uprkos alarmantnim brojkama država još nije na vrhuncu drugog talasa epidemije Kovid-19, a on će vrhunac dostići za tri nedelje.

Trenutno najalarmantnija situacija je u prestonici Nju Delhiju gde oboleli zbog nedostatka kiseonika i kreveta umiru ispred bolnica, a jedna od zdravstvenih ustanova u indijskoj prestonici je na parkiralištu formirala privremeni krematorijum, kako bi sprečila gomilanje preminulih.

Bolnice u Nju Delhiju upozoravaju da su na ivici izdržljivosti, a odeljenja intenzivne nege su svuda puna, a bolnice više nisu u stanju da primaju obolele.

Kurir.rs/A.M.