Foto: Printscreen TV Pink

važno da budemo disciplinovani

ĐERLEK OTKRIO DO KADA ĆEMO MORATI DA NOSIMO MASKE: Samo je JEDAN uslov za normalizaciju života i održavanje svadbi

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da će zaštitne maske morati da se nose bar još tri do šest meseci.

Društvo
> 09:56h

Naime, kako je rekao, neki ljudi iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu. Đerlek je rekao da, i ako se postigne kolektivni imunitete, mora se biti oprezan.

Istakao je da ako ostvarimo cilj da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih, od jula se možemo nadati i normalizaciji života uključujući i održavanje svadbi.

"Veoma je važno da sada budemo disciplinovani i da ne idemo sa prebrzim popuštanjem mera jer su neke zemlje koje su imale dosta revakcinisanih a brzo popustile mere imale probleme, jer su im ostali džepovi infekcije", rekao je Đerlek.

Dodao je da tu grešku ne smemo dozvoliti i da se moraju koristiti svi načini vakcinacije, uključujući i primanje vakcine u autobusima i obići svako svako mesto, svako selo.

Ocenio je da imunizacija ide dobro i da je vakcinacija najbolji način da se tokom leta izbegne plaćanje skupih PCR testova za ulazak u neke zemlje kada se krene na letovanje.

To prema njegovim rečima, važi i za mlade, kojima je preporučio da se vakcinišu da bi mogli da idu na more.

(Kurir.rs/Tanjug, TV Pink)