Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

frka

RONALDO I EKIPA NAPUŠTAJU JUVENTUS ZBOG SUPERLIGE: Stara dama leti iz Serije A, njene velike zvezde već pakuju kofere!

Superliga, koja je "poživela" cela dva dana, već je napravila velike probleme klubovima osnivačima, ali bi moglo da se desi da problemi budu još veći.

Fudbal

Za početak u slučaju Juventusa. Italijanski fudbalski gigant iz Torina, uz Real i Barselonu, ostao je pri stavu da treba osnovati takmičenje samo za bogate, ali će kako sada stvari stoje morati brzo da se predomisli ili će se naći u "nebranom grožđu". Preti im izbacivanje iz Serije A ako i na početku naredne sezone budu imali isti stav kada se radi o trenutno nepostojećem takmičenju za najbogatije klubove.

Ovakav scenario sigurno bi značio da će najveća i najskuplja imena poput Kristijana Ronalda, Matijasa de Lihta, Sandra, Dibale i ostali promeniti sredinu i pronaći nove angažmane. Teško je zamisliti da bi pristali da ostanu u klubu pod gore pomenutim uslovima, a i Juventus bi morao da se oslobodi tereta njihovih zarada.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina jasno je poručio čelnicima "Stare dame" šta ih čeka ukoliko ostanu verni nepostojećoj Superligi.

- Pravila su jasna. Ako Juventus i dalje bude deo Superlige na početku naredne sezone, neće moći da igra u Seriji A: Meni bi bilo žao navijača kluba, ali pravila su pravila i važe za sve - precizirao je Gravina za napuljski radio Kis Kis.

foto: Profimedia

Kurir sport