Foto: Privatna Arhiva

tragična proslava rođendana

ALEKSI (26) SE OD UDARCA IZLILA KRV U MOZAK: Imao samo 30 odsto šansi da preživi, Aleksinčani ogorčeni, traže da se otkrije istina

Agonija porodice Alekse Stojmenovića (26) iz Aleksinca, koji je preminuo preksinoć usled tuče ispred kafane ne jenjava.

Crna Hronika
> 11:57h

Njegovi prijatelji znatiželjni su da saznaju šta se zaista odigralo na rođendanu u restoranu te tragične noći.

- Saznao sam da su Aleksu i njegovog druga napali mladići od kojih većina još nije punoletna. Uglavnom su 2003. godište i jedan od njih je udario Aleksu koji je od siline udarca pao. Izlila mu se krv u mozak i imao je svega 30 odsto šansi da preživi - ispričao je jedan od Aleksinih prijatelja, ali je zamolio da ne bude imenovan.

foto: Printscreen/Instagram

Na društvenoj mreži Instagram od Alekse se opraštaju drugovi i drugarice i poručuju da je ubijen.

- Umesto da se ugledaju na tebe, oni su udarili na tebe. Žalosno je u kakva čudovišta izrasta današnja omladina - napisala je jedna Andrijana na svom storiju.

Mnogo Aleksičana od trenutka Aleksine pogibije piše o lošim prilikama u gradu, čija posledica je i smrt uzornog mladića.

- Grad u kojem nestaneš za sekund. Grad koji danas ćuti i ne veruje - napisali su u Instagram objavi restorana u kojem se dogodila tragedija.

foto: Privatna arhiva

Jedan od sagovornika kaže da su mladići koji su napali dobrog momka poznatog po blagoj naravi i ljubavi prema fudbalu, bili pod dejstvom alkohola, ali da su svi pred policijom negirali napad na Aleksu.

- Rekli su nam u policiji da istraga teče i da veruju da postoji smimak sa kamera koji će otkriti pravu istinu. Mi se uzdamo u to - kaže Aleksin drug iz fudbalskog kluba za koji su zajedno igrali.

Mnoštvo momaka i devojaka ogorčeni su što se kriju imena aktera tuče. A to je potvrdio i deda stradalog Alekse kod kojeg je živeo od razvoda roditelja.

- Aleksina baka i ja smo na izmaku snage jer smo izgubili unuka kakav se samo poželeti može. Bio je vredan, jak i zdrav. Svi se izvlače da nisu videli ništa, čak i Akeksini drugovi. Vade se da je bila noć i da se sve odigralo brzo - rekao je neutešni Aca Aranđelović.

(Kurir.rs/Republika, A.P.)