KURIR TELEVIZIJA

STIGLA PRINOVA U PALIĆKI ZOO-VRT! Bizoni se toliko navikli na veštačke uslove da su napravili BEBU Akalu

Srbija

Jedna od najvećih turističkih atrakcija kod Subotice, Zoološki vrt na Paliću, postao je bogatiji za još jedan primerak strogo zaštićene vrste. Persijski leopard Simba, kao i mladunče bizona, prvo ikada rođeno u ovom Vrtu novi su stanovnici ovog zoo-vrta. Velika ljubav para bizona, koja se već nekoliko godina odvija pred budnim okom posetilaca palićkog zoo-vrta, konačno je dobila svoj epilog. Mladunče ovog divljeg papkara je prvenac, kako njima, tako i zoološkom vrtu, budući da se vrlo retko dešava da se ova vrsta životinja u tolikoj meri pilagodi veštačkom staništu i poveća brojnost.

Jelena Toljagić, koordinatorka promotivnih i edukativnih aktivnosti Zoo vrt Palić kaže da su sumnjali da je ženka u drugom stanju i da će na svet doneti mladunče.

"Tog 15, maja na očigled posetilaca i naših zaposlenih, desilo se da je ovo mladunče došlo na svet. Američki bizoni su vezani za Severnu Ameriku, područje indijanaca, dali smo imena na glasanje, danas će biti objavljeno, a jedno se izdvojilo, Akala", rekla je ona.

FOTO: Kurir Televizija

(Kurir.rs)

Bonus video: