10:18

ČIKA SLAVKO RASKRČIO DEPONIJU I OTVORIO ZOO VRT! Hteo da se deca zaljube u životinje, a za 25 godina nije naplatio NIJEDNU kartu

KURIR TELEVIZIJA

ČIKA SLAVKO RASKRČIO DEPONIJU I OTVORIO ZOO VRT! Hteo da se deca zaljube u životinje, a za 25 godina nije naplatio NIJEDNU kartu

Srbija -

Slavko Popović iz Inđije vlasnik je zoološkog vrta na čijem mestu je pre par decenija bila divlja deponija. U ovaj park prirode smestio je brojne napuštene, odbačene, pa i egzotične životinje sa namerom da ih približi deci i odvoji ih od telefona i kompjutera.

O kakvom je čoveku reč, najbolje se da zaključiti na osnovu njegove rešenosti da nikome ne naplati kartu za ulaz u svoje carstvo!

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

"Ovde je bila divlja deponija koju smo uspeli da rasčistimo, i sad je to jedna prelepa oaza koju naši sugrađani rado posećuju. Nisam ja prve godine rešio celu deponiju, bilo je, ja očistim oni bace, ja očistim, oni bace opet. Ali nema odustajanja, kad nešto počneš onda guraš. Naš je vrt je danas čist, ali ja svaki dan očistim šta su bacili preko noći", započinje priču o svom projektu koji je započeo na parčetu zemlje dobijenom na korišćenje od opštine.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Njegov sin, koji je tada bio tinejdžer, učestvovao je u čišćenju, ali čak ni on nije mogao da poveruje da će deponija ikada postati park.

"Kad smo očistili kanal, koji je bio 10 centimetara pod muljem, tu je bilo crno, masno. Nije odmah bilo zeleno, ali je vrlo brzo počela da izbija trava", objašnjava Slavkov ponosni naslednik.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Slavko naglašava da mu je zadovoljstvo što pomaže da se najmlađi zaljube u životinje, da nauče nešto o njima i da, ukoliko se plaše, taj strah pobede.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

"Ovo je nešto što meni nikad ne predstavlja problem, ovo je velika ljubav, nikad nije gledana materijalna strana i nikad nisam za 25 godina dao da se karta naplati. Istrajaću dok god se ja budem pitao da se karta ne naplaćuje! Na ovoj livadi je predviđeno da se naša deca zanimaju, da se igraju loptom, planiramo klackalice i ljuljaške", navodi čovek koji ne pije, ne puši, ne sedi u kafani i kako kaže, sve što zaradi potroši na Zoo vrt gde su glavni stanovnici papagaji, barske i kalifornijske kornjače, crni medved, lame, rakuni, zmije...

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:20

NAJVEĆA DIVLJA DEPONIJA U BEOGRADU! Građani MOLE: Očistite nam naselje! Ubijamo PACOVE po kućama a deca nam prljava idu u školu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track