Foto: Kurir

mišljenje

GORAN VESIĆ: Usvajanje deklaracije najvažnija je vest sa jučerašnje sednice Glavnog odbora SNS

Politika

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je najvažnija vest sa jučerašnje sednice Glavnog odbora te stranke usvajanje Deklaracije o priortetima nacionalne i državne politike Srbije.

- To je deklaracija kojom smo se mi, kao najveći politički pokret u Srbiji, jasno izjasnili da su naši politički ciljevi očuvanje nezavisnosti teritorijalnog integriteta i ono što je veoma važno, a na čemu je predsednik Aleksandar Vučić više puta insistirao, samostalnost u odlučivanju Srbije za očuvanje vojne neutralnosti i vrednosti koje su ukorenjene u temelj našeg društva - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Kako je istakao, od kada je Vučić na vlasti nijedan strani ambasador i nijedan tajkun ne upravlja Srbijom.

Naglasio je da je SNS prva politička organizacija u novijoj istoriji Srbije koja ima snage da se odupre upravljanjem sa strane i dodao da od 2012. godine u našoj zemlji odlučuje samo narod, te da je na to više puta ukazao i predsednik Vučić.

Na sednici GO SNS, održanoj juče u Beogradu, ta stranka i SPAS usvojili su Deklaraciju o priortetima nacionalne i državne politike sa 11 principa, koja će biti temeljni politički dokument naprednjaka za budućnost.

(Kurir.rs/Tanjug)