Foto: Printscreen/Instagram

bezdušno

PREVARILI PORODICU VOJNIKA POGINULOG NA KOŠARAMA: Porodica poslala novac u Albaniju za otkup, ali svog Slavka više NISU VIDELI

Društvo

Bezdušni prevaranti zloupotrebili su bol porodice vojnika Slavka Krunića koji je poginuo na Košarama.

Slavko je poginuo 4. maja 1999. godine kad je pogođen snajperom u predelu glave. Njegovo telo nije moglo biti izvučeno pa je Slavko ostao na Prokletijama do kraja rata, a porodici je nekoliko dana nakon njegove pogibije javljeno da je nestao.

Njegove posmrtne ostatke Kfor je nakon rata predao srpskim vlastima te je sahranjen kao NN lice u grobnici broj 521 na groblju Lešće u Beogradu.

- Dok još nije bio identifikovan njegovim roditeljima je javljeno da se nalazi u Albaniji i da je za njegovo oslobađanje potrebna velika svota novca. Roditelji su sve uslove ispunili i predali novac, ali od Slavka nije bilo ni traga ni glasa - otkriveno je nedavno na stranici posvećenoj herojskoj borbi na Košarama.

Slavko Krunić rođen je 5. decembra 1978. godine u Gornjem Milanovcu od oca Tioslava i majke Ljiljane. Odrastao je u selu Kamenica.

Juna 1998. godine otišao je na odsluženje vojnog roka na obuku za graničare, a septembra meseca dobija prekomandu u 53. granični bataljon na karaulu Košare.

Video je sve strahote rata o kojima je pisao devojci u pismima. Njegova najveća želja je bila da se iz rata vrati živ. U svom poslednjem pismu, datiranom na 20. april 1999. godine, rekao je da u sebi oseća tugu i bes zbog poginulih drugara i da je već 12 dana na ivici života i smrti.

Porodica je inače 2003. godine pristala na DNK analizu. Njegovi posmrtni ostaci su nakon toga ekshumirani i Slavko je sahranjen u svom rodnom selu 11. oktobra iste godine.

Na dvadesetogodišnjicu smrti otkrivena mu je bista u selu.

(Kurir.rs)