Foto: Contrast Studios

lepe vesti

PETAR BOŽOVIĆ PONOVO SNIMA SA ŽARKOM LAUŠEVIĆEM Slavlje na setu filma Heroji Halijarda zbog nagrade za barda srpskog glumišta FOTO

Pop kultura

Petar Božović dobitnik je Nušićeve nagrade za životno delo glumca-komičara, koju dodeljuje festival Nušićevi dani, saopštio je žiri.

Vest o novom priznanju posle nagrade Dobričin prsten glumca je zatekla na snimanju filma "Heroji Halijarda" i TV serije "Vazdušni most", u selu Nemenikuće na obroncima Kosmaja.

foto: Contrast Studios

Petar Božović opet ima veliku ulogu i ponovo snima sa svojim velikim prijateljem Žarkom Lauševićem, koji je nedavno doživeo povredu tokom snimanja.

foto: Contrast Studios

Projekat "Heroji Halijarda" nastao je prema scenariju Radoša Bajića. Reč je o priči koja je inspirisana najvećom pojedinačnom akcijom spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznatom po kodnom imenu operacija "Halijard". U ovoj akciji, u leto 1944, predvođen Jugoslovenskom vojskom u otadžbini, pod komandom đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića, sa improvizovanog aerodroma u selu Pranjani u podnožju Suvobora, srpski narod je, uz velike žrtve i odricanja, od sigurne smrti spasao 508 američkih i drugih savezničkih pilota.

Film i serija, koje zajedno rade Telekom Srbija, "Kontrast studios" i RTS, premijeru će imati tek 2023. godine.

foto: Contrast Studios

Kurir.rs

Bonus video: