ŽARKO LAUŠEVIĆ POVREĐEN NA SNIMANJU, KRV ŠIKLJALA NA SVE STRANE: Glumcu pala SEKIRA na nogu, rasekla venu!
Foto: Kurir

POTRESNO

ŽARKO LAUŠEVIĆ POVREĐEN NA SNIMANJU, KRV ŠIKLJALA NA SVE STRANE: Glumcu pala SEKIRA na nogu, rasekla venu!

Pop kultura -

Glumac Žarko Laušević (61) navodno se ozbiljno povredio na snimanju filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda", kada mu je sekira tokom jedne od scena slučajno ispala, pa mu rasekla nogu i venu.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

Kako prenose mediji, glumcu je navodno na setu odmah ukazana lekarska pomoć. jer je krv iz rane šikljala na sve strane, a uz Lauša su sve vreme bile kolege i saradnici, koji su mu u nastavku snimanja kasnije pomagali, jer je danima imao bolove zbog rane na stopalu.

Kadrovi za pomenuti film su se snimali u selu Nemenikuće nadomak Kosmaja, a doktori su navodno više puta pregledali ranu da ne bi došlo do komplikacija.

- Žarko je prema scenariju trebalo da zamahne sekirom iznad glave sve do poda i nekako se dogodilo da mu u punom zamahu ona isklizne iz ruku i da mu direktno sečivom padne na kožni opanak, koji je sastavni deo njegovog kostima. Iako je opanak bio od relativno čvrstog materijala, vrh sekire ga je presekao, pa se napravila duboka posekotina od nekoliko centimentara na gornjem delu stopala. Krvi je bilo na sve strane, iskreno da vam kažem, svi smo se uplašili, jer smo pomislili da je povreda ozbiljna. Žarku nije bilo svejedno, ali se trudio da ne paniči. Doktor koji je non-stop na setu sa glumcima je brzo reagovao, pa je brzo zaustavio krvarenje, a potom je morao dobro da dezinfikuje ranu da ne bi došlo do infekcije - rekao je izvor blizak mediju.

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

- Iako Lauš ne igra glavnu ulogu u ovom ratnom filmu, Bajiću je dragocen kao veliki umetnik koji je decenijama zbog lične tragedije bio odsutan iz kinematografije. On se najviše uplašio zbog njegove povrede, mislio je da će Žžarko da ima ozbiljne posledice i da će da upropasti stopalo. Doktor koji je bio na setu je posle ukazane prve pomoći tražio da se Lauševiću noga snimi da bi bio siguran da u stopalu nema unutrašnjih povreda i preloma. Sve je, srećom, prošlo kako treba, pa se Žarko vrlo brzo vratio na set i nastavio da snima.

Radoš Bajić se takođe oglasio za medije kako bi prokomentarisao nesrećni slučaj:

- Povrede na setu se dešavaju, to je normalna stvar. Lauš je snimao neke scene, nešto je zakucavao, ali se nije ništa strašno desilo. Imamo tim lekara koji je uvek sa nama na snimanjima i sve je prošlo kako treba - rekao je Bajić.

Radoš Bajić
foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/S.M./Srpski telegraf

Bonus video:

00:25

SVE STVARI IZBAČENE NAPOLJE, DALILA SELA NA POD I NE ZNA ŠTA DA RADI: Bivša rijaliti učesnica požalila se svima JAVNO! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja