Foto: Sonja Spasić

ISKRENA

ZAVIRITE U DOM PEVAČICE JOVANE TIPŠIN Zidovi puni ikona, terasa je NJENA OAZA MIRA, a evo zašto je odabrala da živi baš OVDE! FOTO

Stars

Pevačica Jovana Tipšin otvorila je vrata svog doma na Banjici koji deli sa psom Gimijem.

Kako kaže, čim dođe lepo vreme uživa u suncu na svojoj terasi koja je okružena zelenilom.

- Blizu mi je Avala i Banjička šuma i uvek osećam taj neki miris svežine. Uživam da provodim vreme na terasi, prija mi taj mir i prelep pogled koji se sa nje pruža. Sestra mi živi u centru, ja ne bih mogla. Za par minuta do grada dođem, sve mi je blizu, a opet, kraj u kojem sam je miran. Odrasla sam na Zvezdari, pa sam se sa porodicom preselila na Banjicu kad sam imala sedam godina, zgrada je tek bila u izgradnji. Kupila sam stan 2001. godine u zgradi pored te u kojoj sam i odrastala. Sve imam ovde, pijacu, Dom zdravlja, tržni centar, radnje - kaže Jovana i dodaje da joj tokom pandemije nije teško palo da više vremena provodi između svoja četiri zida, posvetila se i mami koja je nedavno preminula.

- Koliko je sve to bilo teško i jezivo, opet sam sa mamom pronašla mir, uživala u domu i hrani. Trenirala sam I čitala. Proslavile smo Vakrs zajedno. Zahvalna sam bogu što sam mogla da budem što više sa njom, da joj se posvetim. Nas je osmoro braće i sestara i uvek smo imali tu toplinu koju sam ponovo osetila dok je mama boravila kod mene - priča pevačica i dodaje da ju je majka naučila da sprema domaću, ukusnu hranu.

- Kuvale smo zajedno. Znala sam da kuvam i pre korone, čorbice i potaže razne. Sada sam imala više slobodnog vremena, pa sam učila sa mamom, da jela spremam po njenim receptima. Bila je izvrstan kuvar, znanje je prenela snajki i sestrama, evo sada i meni. Preferiram zdravu hranu, voće, povrće, žitarice, sve što je lagano za stomak. Jovana otkriva da u svom udobnom I ušuškanom dnevnom boravku voli da ugosti bliske ljude, kao i da joj je motivacija veoma važna, te da zbog toga sebi ostavlja brojne poruke po stanu. Neke od njih videli smo na frižideru.

- Motivacione poruke pišem, ali veći deo držim u glavi! Kreiram svoj život, to je zaista istina. Oduvek verujem u to, kao dete sam sanjala da ću postati pevačica, zamišljala sam kako imam publiku, jednog dana svoj stan, i sve to se evo i desilo. Potrebna je vizualizacija, vera i malo sreće i svako može da dođe do cilja - priča ona.

Kurir.rs/Blic/M.M.

BONUS VIDEO: