Foto: KK Mega

pripreme

MEGA OPET NA KARIBIMA: Tim iz Beograda brusi formu na Bahamima

Košarkaši Mege ponovo će ovog leta, treći put za poslednje četiri godine, odigrati kontrolne utakmice protiv NČA ekipa, saopšteno je iz kluba.

Košarka

Košarkaši Mege i ovog leta će na Bahamima igrati utakmice protiv NCAA ekipa, saopšteno je na sajtu kluba. Treći put u poslednje četiri godine Mega će na ovoj egzotičnoj destinaciji odigrati dva meča protiv Univerziteta Indijana 13. i 15. avgusta, dok će protivnik za treću utakmicu 17. avgusta biti naknadno određen. Sve utakmice će se igrati u čuvenom Atlantis Rizortu na Bahamima.

Univerzitet Indijana je pet puta osvajao titulu šampiona NCAA lige, a zanimljivo je da su poslednji tim koji su do pehara stigli bez poraza 1976. godine. U najavi njihove letnje turneje na Bahamima, Mega je opisana kao "košarkaški gigant iz istočne Evrope", dok je trener Indijane Majk Vudson istakao "da ima veliko poštovanje prema Megi i da će te utakmice biti odlična priprema za izazove koje očekuju njegovi ekipu u predstojećoj sezoni".

Mega je prvi put na Bahamima gostovala 2018. godine kada je odigrala utakmicu protiv Kentakija dok je 2019. godine igrala dva meča protiv Teksas Tek-a.

“Zadovoljstvo nam je što ćemo treći put na Bahamima imati priliku da igramo protiv nekih od najboljih univerzitetskih ekipa u SAD”, rekaoa je generalni menadžer Mege Goran Ćakić za klupski sajt i dodao:

“Drago nam je da se ova tradicija nastavlja i da smo kao klub prepoznati kao pouzdani partneri NCAA timovima, jer nas spaja zajednički cilj, a to je kvalitetan razvoj mladih igrača čemu smo duboko posvećeni. Utakmice u prošlosti protiv Kentakija, Mičigena i Teksas Teka su bile veoma uzbudljive i uvereni smo da će i predstojeći dueli sa NCAA ekipama ove godine biti podjednako kvalitetni”, zaključio je Ćakić.

foto: Profimedia

(Kurir sport)