KURIR NA PROBI

NA SCENU STIŽE NOVA KOMEDIJA! Reditelj Ivan Vuković: Glumcima u Ateljeu 212 ne treba reditelj (VIDEO)

Pop kultura

Glumci Ateljea 212 vole da režiraju. Vidite šta mi rade od predstave. Ne znam zašto me uopšte plaćaju, ovim rečima kroz osmeh nas je dočekao na probi Ivan Vuković.

Reditelj s glumcima Urošem Jakovljevićem, Dejanom Dedićem i Ivanom Mihailović na Belefu 30. juna izlazi s premijerom nove drame Staše Bajac "Ova će biti ista". Priča duhovita i bolna, za protagoniste ima muškarce i svojevrsna je muška verzija Stašine prethodne drame. Nasilno, patrijarhalno društvo ovoga puta je posmatrano iz perspektive Igora, Miloša i Dušana, kroz njihove eksplicitne poglede na svet u kome žive, doživljaje sopstvenih pozicija u tom svetu i percepcije žena sa kojima se povezuju. Ima tu svega, i narodnjačkih hitova i kokaina, ali sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

- Reditelj, kako se bliži premijera, postaje nebitan, čak i smeta predstavi. Ide sada najlepši deo posla, a to je kad u salu uđe publika. Moj posao je gotov, a predstava je njihova i pripada glumcima - kaže za Kurir Vuković nakon probe.

foto: Zorana Jevtić

U predstavi "Ovaj će biti drugačiji", koja se i dalje igra u Ateljeu, žene muče lepota i silikoni, a nove junake nešto drugo.

- Naši muškarci su tim ženama karta za izlazak iz bede, a oni su deo te iste igre. I njih brine da budu alfa mužjaci i prvi u svemu. Izgledaju kao prinčevi, a kriju veliku bol i tugu kroz glasan smeh, veliku buku i skupa kola - objašnjava reditelj.

Publika će biti iznenađena izborom muzike, a na probi su nas zasmejavali Dejan Dedić i Uroš Jakovljević.

- Naši junaci pokušavaju da umire svoje žene. Kaže jedna izreka da ko umiri jednu ženu, osvojiće ceo svet. Naši junaci prolaze svoje jade, koji su obični. Njih imamo svi mi u suživotu sa ženama u porodici, trudeći se da obezbedimo najbližima osnovne potrebe. Predstava malo zalazi u farsu. Moj lik Miloš ima problem što ne može dovoljno da zaradi da bi svojoj ženi sve omogućio - pojašnjava Dedić.

foto: Zorana Jevtić

Uroš Jakovljević prikazao nam je svoju komičnu notu, a pažljivo je slušao rediteljske savet svog kolege Dedića.

- Mog lika muče žene, one kakve on hoće. Svi naši junaci imaju isti problem sa ženama. Igor se sveti njima i ne vidi problem u sebi, već u drugima. Predstava je presek našeg društva. Stalno nam je kriv neko drugi, a ne mi sami - ističe Jakovljević.

Kurir.rs

Bonus video: