DEJAN DEDIĆ, ZVEZDA SERIJE MOČVARA: Ispunio mi se dečački san da u igram inspektora!
Foto: Firefly Production

NOVA NADA

DEJAN DEDIĆ, ZVEZDA SERIJE MOČVARA: Ispunio mi se dečački san da u igram inspektora!

Pop kultura -

Na RTS i Superstar TV publiku je brzo osvojila nova domaća serija "Močvara" Olega Novkovića i Milene Marković, koja je druga s potpisom "Fajerflaj produkcije". Glumac Ateljea 212 Dejan Dedić igra jednog od inspektora, a za Kurir kaže da se trudi da bude dobar u svom poslu kao i njegov junak.

- Uloga Lazara je meni značajna iz mnogo aspekata. Nikada dosad nisam imao prilike da igram inspektora, a to mi je naravno, verovatno kao i većini, bio san odmalena. Drugo, Lazar je odlučan, posvećen, voli to što radi i iako je mlad inspektor, trudi se da bude što bolji u svom poslu. Kao mali je s porodicom prebegao s Kosova, tako da mi je bilo zanimljivo da unesem i tu pozadinu njegove priče i na tome sam sa Olegom radio. Nadam se da smo u tome i uspeli, videćete - otkriva Dedić.

foto: Firefly Production

Kako ste se spremali za samo snimanje?

- Za samo snimanje smo se spremali vrlo temeljno. Oleg je tačno znao šta želi od svakog lika. Bukvalno svi imaju svoje biografije. Ko su, šta su, odakle dolaze, koji su im ciljevi, životni moto, koju muziku slušaju, čime se hrane, šta im je hobi. Razgovarali smo bukvalno o tome kako im teče dan. Lazar je častan, pošten, odan, predan, požrtvovan, prostodušan i jednostavan. Borac. A najdraže mi je ono što je Oleg rekao, on je dobar čovek.

Ne radite prvi put s Milenom i Olegom. Kako je počelo vaše druženje i prijateljstvo?

- Sa Olegom i Milenom sam prvi put radio na predstavi "Detroit" Lize Damur, koju smo donedavno igrali u Ateljeu. Na našu veliku žalost, ne igramo je više. Tu sam se prvi put susreo sa Olegovom posvećenošću i bio sam fasciniran, opčinjen. Prosto je divota raditi kada neko dođe potpuno spreman sa željom i znanjem i ciljem koji želi da postigne. A tako radeći na "Detroitu", došli smo do dela gde je moj lik Keni trebalo da igra. I sad pošto ja nemam pojma da igram, Oleg je odlučio da me Milena nauči. A Milena, koja pored toga što je naša jedna od najvećih pesnikinja i pisaca ikada, ona je i fenomenalna u plesu, jer se njime bavila kao mala. I zaista je neverovatna. I tako smo nas troje đuskali kod njih u stanu, Milena pokazuje, pa malo Oleg, ja ponavljam i napravismo mi Kenija koji đuska. To su meni bile predrage i nezaboravne noći.

foto: Firefly Production

Milena Marković kaže da je "Močvara" nešto što je mračno, prljavo i gde se kriju razne tajne. Kako ste je vi doživeli? - Milena je napisala "Močvaru" kao činjenice u kojima živimo, sa elementima noara. Sve što je rekla Milena potpisujem, ja mogu samo da dodam da kad si u močvari, treba da paziš gde staješ. Sećam se prvog grafita koji sam video kada sam kao klinac dolazio u Beograd, pisalo je "Dobro došli u džunglu, ovde se majmuni jedu za doručak". Nekada džungla, u našoj seriji "Močvara", metafora je jasna. Ali dobro, ipak je to krimi-žanr, u životu je, bar se meni čini, dosta bolje. Ili je ona dobra stara, šta zračiš, to privlačiš.

foto: Firefly Production

Šta vam je važnije kada radite s rediteljem - podrška ili uputstva i zašto?

- Važni su i podrška i uputstva. Nekad je posredi manjak samopouzdanja, a nekad treba prosto samo da se kanališe energija, tako da je kombinacija idealna.

Kakvi su vam planovi u pozorištu? - U pozorištu trenutno radimo novu dramu Filipa Grujića "Pred svitanje", u režiji Anđelke Nikolić. Premijera nam je zakazana za 11. oktobar. A posle ćemo videti kako će se stvari odvijati.

Ko je serijski ubica: Kvota na mene je mala

Igrali ste već dva puta u serijama ubicu... Da li je pametno kladiti se na vas u ovoj seriji? - Neću da otkrivam ko je ubica. Nisam za klađenje. Ali sudeći po ranijim ulogama, kvota na mene bi bila mala.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Firefly

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track