Foto: Profimedia

SREĆAN ROĐENDAN

MERIL STRIP SLAVI 72. ROĐENDAN! Čuvena glumica pamti JEDNU NEPRIJATNOST sa početka karijere kada je REDITELJU ŽESTOKO ODBRUSILA!

Pop kultura

Holivudska glumica, Meril Strip slavi 72. rođendan.

Čuvena glumica rođena je 1949. godine u Nju Džersiju, odrasla je sa roditeljima i dvojicom braće u Bernardsvilu, a školvala se na Vasar Koledžu i Jejlu.

Na početku su je odbijali na audicijama, govoreći joj da je "ružna". A ona je postala jedna od najvećih i najboljih glumica u istoriji. Sedamdesetih godina, kada je još bila mlada neafirmisana glumica, došla je na audiciju za film „King Kong“, u režiji Dina de Laurentisa. Anegdota se i danas prepričava.

foto: Profimedia

- Ušla sam u tu fantastičnu kancelariju na 33. spratu jedne zgrade na Menhetnu. De Laurentis je tokom audicije pogledao prvo u mene, pa u svog sina, i kratko prokomentarisao: „Brutta“. Pošto govorim italijanski, razumela sam da mi je rekao da sam ružna, pa sam mu odgovorila: "Razumela sam vas, žao mi je što nisam dovoljno lepa za King Konga", i izašla iz kancelarije.

Koliko se čuveni reditelj posle kajao, možemo samo da pretpostavimo. Glumica je bila nominovana čak 21 put za prestižnu filmsku nagradu Oskar, a osvojila ga je tri puta.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.A)

Bonus video: