FILM ĐAVO NOSI PRADU SLAVI 15. ROĐENDAN: Stara ekipa se okupila i otkrila NEPOZNATE detalje sa snimanja!
Foto: Profimedia

obeležili jubilej

FILM ĐAVO NOSI PRADU SLAVI 15. ROĐENDAN: Stara ekipa se okupila i otkrila NEPOZNATE detalje sa snimanja!

Pop kultura -

'Vr

Meril Strip, En Hatavej, Emili Blant i Stenli Tuči samo su deo veće glumačke ekipe koja se na 15. godišnjicu prikazivanja filma "Đavo nosi Pradu" ponovno okupila i prisetila zanimljivosti sa seta.

Đavo nosi Pradu
foto: Profimedia

Prvi put otkako je prikazan ujunu 2006. godine ekipa filma okupila se i prisetila najboljih trenutaka snimanja ovog modernog klasika koji je na svoj način pokazao najbolje modne kombinacije, ali i zanimljive dijaloge glavnih glumaca. Sve to naravno nije prošlo bez viđenja uloge žena na čelnim pozicijama, a sve to uz potrebnu dozu humora.

Zanimljivo je to da su za ulogu glavne urednice Mirande Presli, a oduvek se nagađalo da je zapravo reč o slavnoj Ani Vintur, u igri bile tri glumice - Mišel Fajfer, Ketrin Zita-Džons i Glen Klouz, ali su na kraju odabrali Meril Strip i nisu pogrešili.

Đavo nosi Pradu
foto: Profimedia

"Miranda je žena kojoj mnoge od nas možemo težiti, tome da budemo beskompromisne, snažne, stvarne, iskrene i da ne plešemo onako kako drugi sviraju, ali i da ne povredimo ili uvredimo druge. Muškarci se mnogo lakše snalaze u tome", rekla je Emili Blant.

"Apsolutna moć definitivno kvari ljude...", na šta se Meryl Streep nadovezala.

Iako su producenti filma želeli da ulogu asistentkinje odigra En Hatavej, studio je želeo druge glumice. Čak tri puta uloga se nudila Rejčel MekAdams, no ona o tome nije ni razmišljala. Baš kao ni Skarlet Džohanson, Natali Portman, Kejt Hadson, Kirsten Danst... Hatavej je bila tek deveti izbor studija, na koji su konačno pristali tek nakon što je Meril Strip pogledala njenu ulogu u "Planini Broukbek" pa se našla i porazgovarala sa njom.

Đavo nosi Pradu
foto: Profimedia

Sve to vreme En je strpljivo čekala "onaj telefonski poziv" i nije puno čekala da kaže da pristaje. "Sećam se trenutka u kom sam dobila ulogu. Počela sam vrišteći da trčim kroz stan pun svojih prijatelja. Uletela sam u dnevni boravak i zaurlala da ću glumiti u filmu", prisetila se ona.

U strahu od Ane Vintur mnogi slavni dizajneri su odbili priliku da se pojave u filmu, jedino je supermodel Žižel Bunčen bez mnogo razmišljanja pristala i odigrala malu, ali zapaženu ulogu. Ekipa je imala velik problem da pronađe nekoga u modnom svetu ko će javno, sa svojim imenom i prezimenom, istupiti i progovoriti o svemu. Strah od Vintur i prilika da dođu na crnu listu Voga nadvladali su želju za besplatnom promocijom.

Đavo nosi Pradu
foto: Profimedia

Nisu samo dizajneri bili u strahu, već i voditelji i menadžeri, recimo muzeja Metropolitan i parka Brajant kao i vlasnici kultnih njujorških zgrada. Zbog toga su se nedeljama tražile savršene lokacije, ali to ih nije obeshrabrilo.

Svakako, kancelarija, ista onakva u kakvoj je "vladala" Ana Vintur, toliko je izbacila urednicu Voga iz takta da je, čim je film ugledao svetlo dana, tražila dizajnere da je preurede.

U film je uloženo 35.000.000 dolara,ali je doneo mnogo više - zaradu od 124.000.000 dolara, kao i dve nominacije za Oskara, čemu se verovatno niko nije nadao. Uprkos nekim željama da se snimi i nastavak, to se do danas nije ostvarilo, ponajviše jer su autori smatrali da je u filmu ispričano baš sve.

Đavo nosi Pradu
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:29

SLOBODA SE LATILA MIKROFONA I SLAVLJENICI ULEPŠALA VEČE: Glumica pokazala veliki TALENAT, pustila glas i izdominirala! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track