Foto: Dado Đilas, Beta Branislav Božić

jasan stav

NIKO NE ODBIJA REPREZENTACIJU ZATO ŠTO NE ŽELI DA IGRA: Bobi o Jokićevom otkazu Srbiji

Srpski košarkaš Boban Marjanović izneo je stav povodom odluke Nikole Jokića da ovo leto ne nastupi za reprezentaciju.

Košarka

Iako se kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre bliže (29. jun - 4. jula) i dalje se priča o tome kako je centar Denvera odlučio da ne igra za nacionalni tim, a to je najveća čast.

Posle Nemanje Bjelice i Miloša Teodosića za grčke medije o Jokićevom povlačenju govorio je i košarkaš Dalasa Boban Marjanović.

- Svako ima svoju tačku gledišta. Kada su u pitanju državni timovi dobili smo poziv da odlučimo da li da budemo tu ili ne. Poštujem sve odluke i igrače koji ne žele da butu tu. To je njihova odluka i niko ne odbija reprezentaciju zato što ne želi da igra. Uglavnom postoji problem, nešto se dogodilo i moramo da razumemo situaciju u svakom trenutku - rekao je Marjanović.

Dokaz koliko 222 centimetra visokom igraču znači da nosi dres "orlova" pokazuje i to koji su mu sledeći ciljevi u karijeri - najvažniji mu je Tokio.

- Na ličnom planu mi je cilj da se domognem Olimpijskih igara. Naravno, ukoliko to ostvarim, cilj će biti da se pobedi i napreduje iz meča u meč. Ne možete da budete savršeni, ništa nije savršeno u životu. Ali možete da bude jako dobri i to je onda odlično. To je nešto čemu bi trebalo da težimo - zaključio je Bobi.

Podsetimo, izabranici selektora Igora Kokoškova od 20 sati dočekuju Meksiko u dvorani "Aleksandar Nikolić" i to je poslednja provera pred kvalifikacioni turnir.

Kurir sport