Foto: Kurir/T.I.

malozvorničko more

PONTONSKO KUPALIŠTE U SAKARU: Mali Zvornik ima planove na Zvorničkom jezeru (FOTO)

Srbija

Zvorničko jezero, ili malozvorničko more kako neki kažu, poznato je kao odlično mesto za ribolovce i voda bogata somovima, ali ovdašnja opština želi da unapredi korišćenje njegovih lepota i omogući što većem broju ljudi da u njima uživa. Zbog toga je raspisala javnu nabavku za izradu projekta i izvođenje radova na uređenju plaže u Sakaru.

foto: Kurir/T.I.

Predviđena je gradnja pontonske platforme, kupališta sa dva prilazna mosta i drugim pratećim sadržajima, koja će biti postavljena u naselju Sakar. Pontonska platforma - kupalište zamišljeno je kao multifunkcionalni objekat koji bi unapredio turističku ponudu Malog Zvornika i omogućio meštanima, kao i turističkim posetiocima, bezbednu razonodu, uživanje i odmor na Zvorničkom jezeru. Osim standardne upotrebe, sunčanja, kupanja, korišćenje zabavnih i sportskih rekvizita postavljenih na pontonsko kupalište, ono bi se moglo koristiti i kao podijum za održavanje modnih revija, muzičkih manifestacija i sličnih priredbi. U centralnom delu kupališta predviđen je jedan protočni bazen sa dnom, dubine jedan metar, dimenzija šest puta šest metara, u kome bi se nalazila jezerska voda, za decu i obuku neplivača. Sa obalom bi kupalište bilo povezano sa dva pristupna mosta, pretpostavlja se duga dvanaest metara. Rok za podnošenje ponuda je 9. jul, a pontonsko kupalište, kako je navedeno, trebalo bi da bude modularnog karaktera, izrađeno iz identičnih segmenata, koji bi omogućili jednostavnu montažu, demontažu, promenu namene objekta, dimenzija, oblika i slično.

foto: Kurir/T.I.

Sakar je odavno poznat po održavanju tradicionalne manifestacije "Somovijade" i programa "Drina je smisao života". On je i cilj malozvorničke regate, od Velike Reke do Sakara, a ukoliko sve bude realizovano uskoro će biti znan i po pontonskoj platformi na Zvorničkom jezeru kao još jednom mestu za uživanje u ovoj opštini smeštenoj na obali Drine.

Kurir.rs/T.I.