Foto: BETA / European Council/Gaetan, EPA / Boris Pejovic

PREKOMPONOVANJE

MILOV DPS NA MALA VRATA SE VRAĆA NA VLAST U CRNOJ GORI? Sve otkriva sastanak kod predsednika Skupštine Alekse Bećića!

Na sastanak koji je predsednik Skupštine Aleksa Bečić zakazao za 7. jul dolazak su otkazali gotovo svi predstavnici partija parlamentarne većine, sem URE i Demokrata, međutim dolazak su prihvatili svi predstavnici sadašnje opozicije.

Crna Gora

Dolazak su otkazali iz DF-a, SNP-a, Radničke, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, dok su dolazak na sastanak prihvatili iz DPS-a, SDP-a, SD-a i partije manjina.

Zanimljivo je da i pored otkazivanja skoro svih predstavnika partija parlamentarne većine, Aleksa Bečić ne odlaže sastanak već ostaje istrajan u svojoj odluci, iako bi ga ona mogla skupo koštati. S obzirom na to kako su poslanici Demokrata i URE zajedno sa opozicijom glasali za Rezoluciju o Srebrenici, ne čudi da ovaj sastanak bude i nekog drugog karaktera, pa umjesto dogovora o dvotrećinskoj i tropetinskoj podršci za određena pitanja, ne preraste u neki dogovor o novoj parlamentarnoj većini koja ne bi iznenadila nikoga s obzirom na dešavanja u proteklih par meseci.

Izgleda da je Aleksi Bečiću važnije da izgladi odnose sa Milom Đukanovićem i njegovim DPS-om, nego da riješi sukobe i neslaganja sa svojim koalicionim partnerima.

Nije bilo tako davno kada su predsednik Skupštine, ali i pojedini poslanici Demokrata govorili da nikada neće sjesti sa DPS-om da pregovaraju i dogovaraju, ali očigledno da Bečić i njegovi puleni misle da narod ima pamćenje ribice, pa pokušavaju da na sve načine izdaju volju naroda koja je donela slobodu tog 30. avgusta.

Kurir.rs/Borba.me