Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

istraga

OTKRIVAMO KO JE VOZAČ KOJI JE POKOSIO DECU NA PEŠAČKOM PRELAZU: Čeka se saslušanje osumnjičenog!

Crna Hronika
> 20:15h

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova prema osumnjičenom Lazar G. koji je sinoć na Karaburmi pokosio dvojicu dečaka na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran, a zatim pobegao sa lica mesta.

- Vezano za događaj od dana 18.07.2021. godine kada je NN lice upravljajući putničkim vozilom u ul. Marijane Gregoran kod kućnog broja 50 na obeleženom pešačkom prelazu oborilo dva pešaka i napustilo lice mesta, usled čega su deca S.B. (10) i L.B. (5) zadobili teške telesne povrede, dežurni zamenik javnog tužioca je nakon nezgode i preduzetog uviđaja naložio policijskim službenicima da pribave video zapise sa objekta u blizini mesta gde se dogodila nezgoda, kao i iz ulica gde je NN lice nastavilo kretanje, kako bi se utvrdila marka vozila kojim je upravljao, registarske oznake, lični podaci za vlasnika vozila i identitet lica koje je tom prilikom upravljalo vozilom - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Tužilaštvo će, kako se navodi, u zakonskom roku saslušati osumnjičenog L.G. na okolnosti izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

U odnosu na njegovu odbranu i pribavljene podatke o ranijoj osuđivanosti odlučiti da li će Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneti predlog za odredivanje pritvora prema L.G., nakon čega će postupajući zamenik javnog tužioca ispitati oštećene i svedoke, odrediti neophodna veštačenja, i to medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni.

Biće određeno i saobraćajno tehničko veštačenje radi određivanja prostorno - vremenske analize predmetne saobraćajne nezgode i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

(Kurir.rs/J. S./foto Privatna arhiva, Nikola Anđić)