Foto: MUP Srbije, Kurir/T.Ilić

užasno

JEZIVO! VELJIN KLAN 3 DANA MUČIO NAVIJAČA DOK SU DEVOJKE GLEDALE: Sreća što je naleteo kad je gužva, ne moramo i njega da DEREMO

Crna Hronika

Klan koji su predvodili Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, poznatiji kao Mare Mesar, navodno je osumnjičen i za jedno silovanje. Nesrećnog mladića, inače navijača Partizana, prema navodima optužnice, u restoran na stadionu u Humskoj, 8. avgusta prošle godine uvukli su navodno Aleksa Sejić, Mijat Simeunović i Miloš Selak Kulić, a nakon toga počeo je njegov trodnevni pakao.

Svoju žrtvu pripadnici klana su tukli, maltretirali i silovali, pa pustili izabranili mu da "godinu dana dolazi u Beograd" i to sve jer su bili ubedeni da ih špijunira po nalogu navijačke grupe "Alkatraz".

Klan Velje Nevolje optužen je za pet svirepih ubistava, dilovanje droge, nedozvoljeno držanje ogromne količine oružja, a na spisku zlodela navodno se nalazi i silovanje jednog mladića.

foto: @starsport

Kako se navodi u optužnici, mladić, inače navijač Partizana kog su svi pripadnici klana znali sa tribine, postao je njihova žrtva u periodu kada je ovaj klan počeo da čini najveća zlodela i do njega je došlo zbog njihove paranoje. Po njima, navijač se ponašao sumnjivo jer je jednog dana fotografisao nešto na stadionu i kod restorana koji je držala Belivukova ekipa i iz koje su ulazili u "bunker" ovog klana, koji se dugo krio iza navijačke grupe "Principi", na stadionu Partizana u Humskoj. To što se navijač šetao s telefonom u ruci, bilo je dovoljno, prema navodima optužnice, da Šejić, Simeunović i Kulić istrče iz restorana i, udarajući ga rukama i nogama po telu, mladića uvuku u prostorije na stadionu.

Devojke gledale dok su se iživljavali

Nesrećnog mladića su optužili da ih snima i šijunira, ispitivali su ga za koga radi i tražili mu da im preda svoj mobilni telefon. Optužili su ga da je "cinkaroš", i tada je njegov pakao počeo. Koliko su bili svirepi i ubeđeni da su nedodirljivi dobro pokazuje podatak da em su svoju žrtvu mučili u prostorijama na stadionu Partizana, em su dovodili čak i društvo, nekoliko devojaka, pred kojima su se nad mladićem iživljavali . Žrtvu su na silu držali zatvorenog, ruku i nogu vezanih izolir trakama i lisicama, nožem su mu pretili da će ga ubiti. Nesrećnog mladića su prislili da skine odeću, tukli su ga rukama i nogama, velikim i malim drvenim drškama od sekira i bilijarskim štapovima. Sve ovo su radili kako bi ga naterali da im kaže ko ga je poslao da ih prati i snima.

foto: Mondo/Stefan Stojanović

Pakao se nije završio tu, kako se navodi u optužnici, u trenutku kada je u toku noći bio zaključan oteti mladić, u prostoriju je ušao Aleksa Šejić i vežanog mladića silovao. Mučenje i maltretiranje nastavilo se i narednog dana, a trećeg dana odlučili su da ga puste. Belivuk i Miljković mladiću su, prema optužnici, rekli da se više ne pojavljuje u Beogradu da ga ne bi ubili. U učestvovanju u mučenju i držanju ovog navijača, prema iskazima pripadnika klana i svedocima, učestvovao je i misteriozni navijač kog svi zovu "Deda", međutim njegovo pravo ime niko nije znao da otkrije. Jedan od svedoka rekao je da je upravo "Deda" mladića silovao predmetima.

foto: Zorana Jevtić

MOLIO IH ZA MALO VODE

Prema svedočenju maltretirane i silovane žrtve tri dana mu nisu dali ni da jede, ni da pije. Kako je ispričao u jednom trenutku je uspeo da ih izmoli za čašu vode, a čim ju je popio maltreitranje i batinanje je nastavljeno. Nakon tri dana užasa, mladića su ostavili na naplatnoj rampi Vrčin. Na saslušanju je rekao da je "poljubio zemlju jer je ugledao svetlost dana".

Belivuk, Miljković i optuženi Miloš Budimir komentarisali su mučenje mladića preko Skaja.

"Sreća njegova što je naleteo u ponedeljak kad je gužva..."

BUDIMIR: Ovaj plače, je*ali ga kamiondžije.

MILJKOVIĆ: Neka plače, špijun, dok ne kaže, plakaće.

BELIVUK: Neka lepo kaže što su ga poslali i ništa više. Ne spominjite njemu stanove, pratnju...

MILJKOVIĆ: Ništa ne znamo, samo hoćemo da saznamo što je tu.

BUDIMIR: Ništa ne spominjemo, ali upropastili ga "grobari" pre nas... Pu*i kamiondžijama za pare, ovi mu ubacili belo u sok, dali mu da popije, evo sad plače, nek spava malo, ne ide nigde, ubedićemo ga da su ga "cigani" prebili i kada to potvrdi, nek ide kući.

Nakon toga Miljković je, prema navodima optužnice, nepoznatoj osobi poslao poruku:

- Eto, vidiš njihovo ljudstvo. To su oni. Na šamar sve pričaju, ha-ha-ha, isekli bi i ovoga, ali nije vredan posla. Ha-ha-ha, pustili smo ga da ne moramo i njega da deremo. Sreća njegova što je naleteo u ponedeljak kad je gužva - napisao je u poruci Miljković.

(Kurir.rs/Blic)