NOVI DETALJI UBISTVA VOĐE ALKATRAZA: Veljini vojnici glumili policajce i proveravali da li rade NADZORNE KAMERE na mestu sačekuše
Foto: Facebook

iskaz svedoka

NOVI DETALJI UBISTVA VOĐE ALKATRAZA: Veljini vojnici glumili policajce i proveravali da li rade NADZORNE KAMERE na mestu sačekuše

Crna Hronika -

Svedok-saradnik u procesu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i nekadašnji "radovac" Bojan Hrvatin prilikom davanja iskaza pred tužiocem podelio je i sva saznanja o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće.

Saznanja Hrvatina, koji je ranije osuđen zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, a sada optužen za učešće u četiri ubistva u kući strave u Ritopeku, govore da su važnu ulogu u likvidaciji vođe grupe "Alkatraz" Markovića, rivala Belivukove grupe, igrali Marko Miljković, ali i Hrvatinov prijatelj iz zatvora Miloš Budimir.

Hrvatin tvrdi i da je Markovića ubio Ljubomir Lainović, sin čuvenog kriminalca Branislava Dugog Lainovića, a za koga je kasnije čuo da je ubijen u Španiji od strane pripadnika škaljarskog klana. Hrvatin se inače sprijateljio sa Milošem Budimirom tokom boravka u Zabeli. Kad je izašao navodno ga je Miloš odmah pitao da li je spreman da se vrati u poslove. Hrvatin tvrdi i da je Miljković bio taj koji je predložio da Kića bude ubijen kako bi se ostale frakcije navijača zaplašile.

- Miljković mi je rekao i da Miloš Budimir nije znao ništa o Kićinom ubistvu do 24 sata uoči izvršenja. Smatrao je da nije kapacitet za tako nešto. Kad ga je pozvao i pitao da li hoće da vozi Miloš je pristao. Marko se iznenadio da je Miloš postao zlikovac - rekao je Hrvatin.

O detaljima samog ubistva Miljković nije mnogo pričao. Objasnio je kako je radio logistiku.

- Spomenuo mi je da su radili logistiku u blizini pumpe u Grčića Milenka. Ne mogu da se setim da li je tada i Marko Budimir bio sa njima. Tek posle ubistva je shvatio da ima neka kamera. Posle Kićinog ubistva neko je otišao na pumpu. Predstavio se kao policajac i pitao zaposlenog kakvo je stanje sa nadzornim kamerama. Pumpadžija je rekao da je dan ili dva posle ubistva već rekao policiji da nadzor nije radio. Tada im je svima laknulo. Mnogo kasnije mi je spomenuo da je to uradio Lainović. Meni su ljudi iz Kićine grupe rekli da su se začudili što je on ubijen pošto je bio navijač. Sa Markom sam pričao da je bila logična stvar da udariš na onoga ko je vukao sve konce kako bi se ostali zaplašili - objasnio je Hrvatin.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track