Foto: Dragana Udovičić

tradicija

NASTAVLJA SE 18. BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE! Za predstavu američke trupe karata nema već dve godine

Pop kultura

Program 18. izdanja Beogradskog festivala igre nastavlja se 8. septembra gostovanjem čuvenog komada "Okruženje" Kompanije Magi Maren iz Liona na sceni pozorišta Atelje 212, najavila je u petak Aja Jung na konferenciji za medije.

Pred publikom će biti izvedeno još pet novih značajnih predstava iz Londona, Drezdena, Frankfurta, Majnca, Los Anđelesa i Barselone.

Za neka izvođenja karte su rasprodate još pre dve godine. Prošle godine festival nije bio održan zbog korone.

- Publika nije vratila nijednu ulaznicu za gostovanje američku trupu "Body Traffic" 25. septembra u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) i 26. septembra u Madlenijanumu. Reč je o omnibusu - triptihu scenskih dela "Prašina", "Milion glasova" i "Pucanje" različitih koreografa - Hofeša Šehtera, Metjua Ninena i Mikaele Tejlor. Predstava je bila najavljena još 2019. godine - otkrila je direktorka festivala i balerina.

foto: Marko Mihajlović

Jedna od zahtevnijih predstava sigurno je "Nadmudrivanje đavola" Kompanije Akrama Kana iz Londona, koja će se igrati 1. oktobra samo u SNP.

- U pitanju je grandiozan spektakl, koji ne može da se izvede ni na jednoj zatvorenoj sceni u Beogradu, jer Sava centar i dalje nije u funkciji, tako da će publika morati da ide u Novi Sad da gleda ovu veliku produkciju - rekla je Aja Jung.

Festival će 12. oktobra zatvoriti trupa Tanz Mainz iz nemačkog grada Majnca u JDP, sa igračkim komadom "Lanac duše", veoma uspešne koreografkinje Šaron Ejal, dobitnice nagrade "Jovan Ćirilov".

foto: promo/Beogradski festival igre

Kurir.rs

Bonus video: