Foto: Ana Paunković

sećanja

TROICKI O BLEJI SA FEDEREROM Igrali smo tenis na plejstejšnu, bilo mi je to smešno! Viktor otkrio sa kojim igračem je Rodžer igrao

Tenis

Selektor srpske Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki pre tri meseca okončao je tenisku karijeru. On je u ispovesti sa Kurir otkrio da mu je jedan meč za Rodžerom Federerom bio presudan u karijeri, ali je ispričao i kakav je švajcarski teniser van terena.

foto: Profimedia

"Krila mi je dao meč sa Federerom, koji sam igrao u Japanu. Izgubio sam 7:6 i 7:6. ali sam shvatio da mogu da igram egal s najboljima. Bio je to moj prvi ATP turnir na koji sam se kvalifikovao. Pre njega sam izbacio Visentea, koji je bio u top 30 na svetu. Bio je to tada moj najveći meč. Uspeo sam posle da napredujem", smatra srpski teniser.

Viktor se na turnirima družio sa Federerom.

"Dobar sam drugar s većinom tenisera. U kontaktu sam sa nekima i danas. Dugo godina sam imao istog trenera sa Markom Kjudinelijem. On je odrastao sa Federerom, kao ja s Novakom Đokovićem. Obojica su odrasli zajedno u Bezelu. Federer je već bio superstar kad sam ja počeo da igram turnire iz masters serije. Moj Marko bi uvek bio s njim u apartmanu. Boravio je u uvek u nekoj sobici. Jednom odem kod njih da blejimo i sećam se da su igrali "plejstejšn". Federer je igrao tenis i izabrao je - sebe. Sećam se da je igrao neki trening mod kako bi poboljšao svoje karakteristike. To mi je bilo jako smešno u tom trenutku i nisam mogao da verujem. Uzmeš da igraš "plejstejšn" i izabereš samog sebe", otkrio je Troicki.

foto: Dado Đilas

Kurir.rs

Bonus video: