Foto: Kurir/T.I.

o mogućim predizbornim koalicijama

NEMA POTREBE ZA NERVOZOM: Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u Malom Zvorniku

Politika

Vidim da su neki nervozni, ali onda kada sam rekla da nisam za predizborne koalicije, ili za zajedničke izlaske na izbore sa Srpskom naprednom strankom (SNS), to je moj stav i mišljenje. To ne znači da nisam za saradnju. Ovo je danas kazala Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, u Malom Zvorniku, gde je obišla rekonstruisanu Hidroelektranu "Zvornik" i novu toplanu na bio-masu.

Ona je istakla da je SNS "najveća politička partija ne samo u Srbiji nego u celom regionu" koja sarađuje sa svim političkim partijama koje su već sada sa njima u koaliciji godinama.

foto: Kurir/T.I.

- Ali možda je došlo neko vreme da svi izađu na izbore i da se izmere u biračkom telu. Da vidimo koliko je ko jak u tom biračkom telu pa da posle toga pravimo dalje naše dogovore. Imali ste Šapića koji je napravio rezultat, njegova politička partija je napravila rezultat, a posle toga se sjedinio sa nama. Ovo nije priča samo o SPS-u, ima i drugih političkih malih partija koje su vrlo zastupljene i u Vladi Srbije godinama i u svim drugim institucijama, na lokalu i svuda, koje su priljubljene i na predsednika Srbije i na SNS. To je sve lepo, ali možda nekada isto tako treba da razmišljamo i o tome da se sete predsednika i SNS onda kada dođu izbori. Možda nije loše da se u jednom trenutku izmerimo, ali to je moje lično mišljenje. Kada bude bilo Predsedništvo stranke o tome ćemo razgovarati i odlučivati. Poruka ljudima iz SPS-a je, nema potrebe da budu nervozni, Zorana nije ta koja će učestvovati u tome i o tome odlučivati, ali Zorana ima pravo na svoje mišljenje i SPS nije politička partija koja će zabraniti Zorani Mihajlović da misli i da javno iznese svoj stav – kazala je Zorana Mihajlović odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućim predizbornim koalicijama.

Kurir.rs/T.I.