Foto: MUP Srbije

prvo osnovno tužilaštvo

SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA NAPAD NA RADNIKA BIA: Posvađali smo se oko parkinga, udario sam ga, ali nisam znao da je operativac!

Crna Hronika
> 12:47h

A. I. iz Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je u sredu veče na Zvezdari, posle kraće svađe napao i pretukao radnika Bezbednosno-informativne agencije M. S. (57) priznao je juče na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu da je oštećenom zadao nekoliko udaraca, saznaje Kurir. Kako naš izvor otkriva, A. I. naveo je i da nije znao da je M. S. radnik BIA.

- A. I. je izneo svoju odbranu i priznao nasilničko ponašanje, ali ne i napad na službeno lice. On je priznao da je posle kraće rasprave zbog parking mesta, odnosno zbog toga što mu je M. S. zagradio automobil, zadao oštećenom nekoliko udaraca. Međutim, tvrdio je da nije znao da je M. S. radnik BIA i da mu se on nije legitimisao niti mu se predstavio tokom sukoba koji je izbio ispred jednog lokala na Zvezdar - kaže sagovornik Kurira.

Podsetimo, A. I. bio je priveden u tužilaštvo u petak, međutim, zbog jednodnevne obustave rada advokata tada nije saslušan. Na predlog Prvog osnovnog tužilaštva, sud mu je odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

foto: Dragana Udovičić

- U nastavku istrage biće saslušan oštećeni, kao i drugi svedoci koji su se zatekli na licu mesta. Takođe, biće obavljeno i medicinsko veštačenje, kako bi se utvrdilo kakve su povrede, odnosno da li je M. S. zadobio lake ili teške telesne povrede - dodaje naš sagovornik.

Incident se, podsetimo, dogodio ispred jedne stambene zgrade u Ulici Jovanke Radaković, a nastavio se u kafiću "Čirs bar" koji je u toj stambenoj zgradi.

- A. I. sumnjiči se da je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti, udario ga rukom u glavu, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat "Čirs bar", gde je oštećeni pokušao da se skloni kako bi pozvao pomoć. Uhvatio ga je za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu zadao još tri udarca rukom u glavu, usled čega je oštećeni zadobio lake telesne povrede - saopštilo je juče Prvo osnovno tužilaštvo posle privođenja A. I.

Za krivično delo koje mu je stavljeno na teret, A. I. zaprećena je kazna do osam godina zatvora.

Kurir.rs/ J. S.