Foto: screenshot youtube/The Telegraph

opasno

BRITANCI NA IVICI NERAVA ZBOG GORIVA, INCIDENTI SE SAMO NIŽU: Na jednoj pumpi potegli i noževe! VIDEO

Nestašica goriva u Velikoj Britaniji izazvala je neviđene gužve na benzinskim pumpama sa kojih dolaze scene dugih redova nervoznih vozača.

Planeta
> 23:03h

Čekanje nekoliko sati da se napuni rezervoar izludilo je osobu, pa su zabeleženi brojni incidenti.

Posebno je bilo napeto na lokaciji u Velingu, jugoistočni London, gde je jedan vozač pretio drugom vozaču nožem.

Na snimku koji je objavio Dejli Telegraf vidi se kako muškarac obrijane glave viče na osobu zaključanu u automobilu (čini se da je to Citroen) dok u desnoj ruci drži nož. Drugi snimak prikazuje osobu u Citroenu koja pokušava da pobegne od agresivnog manijaka koji se baca na haubu automobila, a zatim silazi s njega i nogom razbija levi retrovizor na automobilu.

Londonska policija saopštila je da je izveštaj o incidentu primila u ponedeljak popodne, ali da "nije ušla u trag nijednom od vozača koji su učestvovali u sukobu".

Iako je ovo posebno neprijatna scena, za očekivati je da ovo neće biti posljednji takav slučaj. Naime, panična kupovina goriva ne jenjava, a sve više benzinskih pumpi širom Britanije ostaje bez goriva.

Novine takođe prenosi da je do sada tokom vikenda prijavljeno više od 250 slučajeva u kojima su očajni vozači sipali pogrešno gorivo u rezervoar, zbog čega su morali da pozovu pomoć na putu. Inače, prosečan broj takvih slučajeva tokom vikenda - 20.

"Vozači moraju biti oprezni jer smo zabeležili dramatičan skok u slučajevima sipanja pogrešnog goriva. Pošto se svaki takav rezervoar mora potpuno isprazniti, dolazi do dodatnog trošenja goriva", objasnio je Edmund King, šef Odseka za pomoć na putu.

Kolone goriva u utorak su se toliko povećale da je reagovala i britanska vlada koja je pozvala vojsku u pomoć. Gorivo će isporučivati više od 150 vojnika, a vlada, koja se jako trudi da ne proširi paniku među građanima, nazvala je to "razumnim potezom iz predostrožnosti".

Kurir.rs/Jutarnji