Foto: Profimedia

savet

JEDNOSTAVAN TRIK KAKO DA BRZO OČISTITE BELI LUK: Evo šta treba da uradite da se REŠITE MIRISA iz USTA i sa PRSTIJU! (VIDEO)

Žena
> 19:49h

Beli luk je od davnina poznat kao odlična namirnica za jačanje imuniteta, a ako ne želite da mirišete na isti, jedite ga kuvanog u hrani, iako je sirov najdelotvorniji.

foto: Profimedia

Ukoliko vam za neko jelo treba puno belog luka, tad će vam posao ubrzati trik sa vrućom vodom. Razdvojite glavicu belog luka na češnjeve, stavite ih u ciniju i prelijte vrućom vodom. Ostavite da stoje minut, izvadite ih iz vode i uklonite ljusku.

Tu je još jedna metoda jednostavnog guljenja belog luka koju koriste mnogi poznati kuvari.

Beli luk stavite na dasku i zgnječite ga bočnom stranom noža. Najpre se čuje zvuk pucketanja, a potom se ljuska odvoji i lakše ju je ukloniti.

foto: Profimedia

Postoji još jedan odličan trik objavljen na Tviteru, jako zgodan ako morate da ogulite puno luka jer možda pripremate zimnicu ili gulaš za puno ljudi.

Vrlo je jednostavno. Uzmete celu glavicu u jednu ruku i mali nož u drugu pa vadite očišćene režnjeve iz glavice kako je pokazano u videu:

Trik kako da se rešite mirisa sa prstiju

Vrlo je jednostavno, sve što vam je potrebno je kokosovo ulje. Nakon što ste iseckali sav luk, dobro utrljajte kokosovo ulje u u dlanove i oko prstiju pa ruke potom isperite mlakom vodom.

Trik kako da se rešiti mirisa belog luka iz usta

Posegnite za svežim peršunom! U njemu se nalazi visoka koncentracija hlorofila, a upravo on uništava bakterije u ustima. One počinju da se razvijaju nakon jela, a to je direktan uzrok lošeg zadaha.

Peršun je posebno dobro da sažvaćete nakon što se pojedu jela puna belog ili crnog luka. Osim peršuna, pomažu i sveža menta, bosiljak i ruzmarin.

foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./24sata.hr

Bonus video: