Foto: Profimedia

recept

NAPRAVITE SPECIJALITET OD STAROG HLEBA! Punjeno testo iz tiganja koje podseća na LAZANJE ostaviće vas bez teksta

Žena

Po verovanjima od davnina se priča da se stari hleb ne valja baciti, već ga treba iskoristiti.

Tako su i nastala neka jela, poput popare, sirotinjske hrane, na kojem su generacije odrasle. Tu su još naravno i neka jela koja uvek možete napraviti od ostatka hleba, prženice ili bruskete. Ukoliko želite brz obrok, a ipak nemate mnogo vremena za kuhinju, napravite jelo koje do sad niste pravilii, a koje se lako sprema. Možete ga praviti i za ručak i za večeru, tako da će vam se sigurno svideti, piše Stvar ukusa.

foto: Profimedia

Sastojci:

1 luk

1-2 čena belog luka

1 šargarepa

2-3 paprike

2 manja paradajza

3 jaja

200 ml mleka

1 kašičica dimljene paprike

mirođija

hleb

100 g kačkavalja

Priprema:

Iseckajte luk na manje komade i propržite na suncokretovom ulju, dodajte izgnječen beli luk, promešajte i pržite 5-7 minuta. Izrendanu šargarepu pomešajte sa lukom, a onda i sitno iseckane paprike. Poklopite tiganj i dinstati na srednjoj temperaturi 10 minuta. Dodajte i sitno isckan paradajz, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte. Dinstajte još 10 minuta i sklonite sa šporeta. U činiju dobro umutite jaja, pa dodajte mleko, papriku, so, biber, sitno iseckanu mirođiju i hleb iskidan na parčiće, sve dobro promešati, tako da izgleda kao testo. Podelite ga na dva dela, a zatim prvi deo stavite u tiganj i rasporedite ga celom dužinom, kao palačinku, zatim preko pravilno rasporedite smesu dobijenu od šaragrepe i paprike. Narendajte sir, a onda rasporedite i drugi deo smese. Sve poklopite i pržite na srednjoj temperaturi 7 minuta. Koristeći tanjir okrenite jelo na drugu stranu kako bi ste ga dobro zapekli i zapecite još 5 minuta.

foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B.

Bonus video: