Foto: Ana Paunković

vmc karaburma

DR UDOVIČIĆ: Najmlađi pacijent je porodilja koja je u teškom stanju! 80 odsto kapaciteta je popunjeno onima koji nisu vakcinisani

Društvo

Pukovnik dr Ivo Udovičić rekao je danas da su kapaciteti Vojnomedicinskog centra Karaburma popunjeni.

Kako je naveo, sve što otpuste, u narednih sat vremena se popuni, jer je pritisak na bolnice veliki.

- Najmlađi pacijent je žena koja se porodila pre tri meseca. Ona je u teškom stanju, upravo se spremamo da je intubiramo. Njen život je ugrožen, beba je ostala kod kuće - rekao je dr Udovičić za TV Prva.

Istakao je da dolazimo do apsurdne situacije.

- Oko 80 odsto kapaciteta je popunjeno ljudima koji nisu vakcinisani. Oni koji su vakcinisani nemaju gde da se leče u privatnom sektoru i moraju to da plaćaju. Nisu solidarni, zauzimaju kapacitete i ništa ne plaćaju - objasnio je komandant VMC.

Doktor Udovičić je naglasio i da se stanovništvo opustilo.

Kako je naveo, među vakcinisanim osobama na lečenju u VMC Karaburma uglavnom su ljudi starije dobi sa slabijim imunitetom.

- Izgubili smo celo leto, gde smo imali prostor da se vakcinišemo. Opustili smo se, ne pridržavamo se propisanih mera, u prevozu više od 50 odsto ljudi. Imaju predviđanja da ćemo imati 70 umrlih dnevno u narednih mesec dana - istakao je on i naveo da smo bili prvi po vakcinisanju, a sada smo u vrhu po broju zaraženih.

(Kurir.rs)