Foto: Printskrin/Facebook

izuzetno

SA VAŠIM OČIMA JE SVE OK! HENK DOBIO INSPIRACIJU POSLE ZEMLJOTRESA: Ovaj nameštaj može da se koristi iako izgleda kao iz crtaća!

Zanimljivosti

Henk sa svojih skoro pa 70 godina pravi drveni nameštaj kakav još niste videli. Njegov nameštaj izgleda baš kao da je izašao iz nekog crtanog ili filma punog fantazija i magije.

Henk se od malena isticao iz mase, a oduvek je voleo da izrađuje poseban i jedinstven namještaj - onaj kog će retki videti i voleti.

Na prvi pogled biste mogli pomisliti kako njegov nameštaj nema smisla i kako nije funkcionalan za korišćenje već je više dekorativni, ali varate se. Njegov nameštaj je itekako funkcionalan.

Kako kaže Henk, njega niko nije zapravo naučio kako da svoje ideje pretvori u prekrasna i unikatna umetnička djela. On sam sebe smatra svojim učiteljem, a sve ideje proizašle su iz njegovih misli.

Inspiracija je, kaže, došla ponajviše nakon potresa koji se dogodio u gradu Krajstčrču na Novom Zelandu.

Kako bi stvorio jedan od ovih čudnovatih komada namještaja, Henk ulaže oko 80 do 100 sati rada, a sve se radi ručno.

- Pitala sam tatu ima li planova za nameštaj, a on je otišao u svoju radionicu i vratio se s crtežom na listu papira - rekla je njegova ćerka. Ako je jedna stvar jasna, to je da ovaj umetnik ima čarobne ruke. Sve što mu treba je malo drva i da pusti mašti na volju kako bi stvorio pravo remek delo.

Mnogi se fiksiraju na stvaranje "lepog" namještaja za dom, a Hank se usredotočuje na to da predmet ima nešto posebno, nešto što se ne može naći u svakoj drugoj trgovini.

- Izrađujem namještaj na drugačiji način koji nije uobičajen. Moje je djelo umjetnost, humor, ali i nešto potpuno upotrebljivo - rekao je.

Što se tiče Hankovih planova za budućnost, rekao je da želi uživati ​​u životu sa suprugom, porodicom i prijateljima. Ne razmišlja o otvaranju trgovine, jer radije pojednostavljuje stvari: to su samo on, drvo i njegova garaža.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video: