Foto: Profimedia

euforija

ČEKA SE NOVI SPEKTAKL, KO SME NA CRTU TAJSONU FJURIJU: Ukrajinac Usik ili Englez Džošua biće novi rival KRALJA CIGANA!

Potencijalni meč biće održan 2022. ili 2023. meč

Ostali sportovi

Britanski bokser Tajson Fjuri odbranio je pojas WBC šampiona sveta u teškoj kategoriji nokautiravši izazivača Amerikanca Dionteja Vajldera. Emocije i strasti se još nisu stišale posle tog epskog meča u Las Vegasu, a mediji već spekulišu ko će biti novi rival neverovatnog Irca rođenog u Engleskoj.

foto: Profimedia

Tajson Fjuri trenutno drži samo titulu u najcenjenijoj WBC verziji, pa samim tim nije apsolutni vladar u teškoj kategoriji. Ostala tri najcenjenija pojasa WBA, IBF i WBO drži Ukrajinac Aleksandar Usik. Zanimljivo, kod njega je i pojas u nešto slabijoj IBO verziji. Momak iz Simferopolja na Krimu u septembru je savladao Engleza Entonija Džošuu i tako mu preoteo sve pojase.

foto: Profimedia

Planeta bi volela da sada vidi okršaj između Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika, međutim moraće da sačeka za taj spektakl, ukoliko do njega i dođe. Naime, Ukrajinac je prihvatio ponudu menadžerskog tima Entonija Džošue za revanš, kao i da će on biti upriličen na proleće 2022. godine.

foto: Profimedia

Ukoliko bi Džošua slavio u revanšu, sasvim je izvesno da bi moralo da dođe i do trećeg meča. Što opet znači, da bi neko od njih dvojice mogao da boksuje protiv Tajsona Fjurija tek 2023. godine. U slučaju da Usik pobedi Džošuu i u drugoj borbi, ne bi bilo prepreka za okršaj Ukrajinca i Kralja Cigana.

U međuvremenu, Tajson Fjuri bi morao u ring, da brani pojas. Prvi kandidat da mu izađe na crtu jeste Britanac Dilijan Vajt, bokser poreklom sa Jamajke, koji će uskoro raditi meč sa Šveđaninom Otom Valinom.

Kurir sport