korona

KOVID PROPUSNICE SAMO POČETAK NOVIH MERA! Profesor upozorava da se virus ponaša mimo svakog pravila POSLE DELTE STIŽE NOVI SOJ

Društvo
> 11:23h

Dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Vladimir Jakovljević smatra da je uloga medija da pomogne narodu i da ga edukuje kako bi ratno stanje sa koronavirusom što pre prošlo.

"Društvene mreže i razni kvazistručnjaci koji se pojavljuje utiču na mlade ljude koji su skloni uticaju sa društvenih mreža i imaju sumnje u vakcinaciju i prave ozbiljne probleme", navodi prof. dr Jakovljević.

Različite "teorije zavere" i priče o "čipovanju građana preko vakcinacije" prema njegovim rečima nemaju veze sa strukom i sa realnošću.

foto: Kurir TV

"Dokle god ovaj stepen demokratije postoji kod nas, imaćemo ovaj problem. Šta da radimo, to su nus pojave demokratskog društva, da svako kaže ono što misli i da nema baš preteranu odgovornost za rečeno", dodao je prof. Jakovljević.

On je podsetio da je poštovanje mera i vakcinacija jedini način da se izborimo sa ovom pošasti.

"Ako ne budemo to uradili, samo ćemo prolongirati trajanje ove priče. Virus je takav da je evoluirao vrlo brzo i efikasno, sigurno će se pojaviti novi sojevi posle delta soja, koji je pokazao visok stepen širenja i zaražavanja", rekao je dekan Medicinskog fakulteta.

Iako bi pandemija svakog virusa posle dve godine trebalo da prestane u ovakvom obliku, dodaje Jakovljević, korona je pokazala da se ponaša mimo svakog pravila.

Jakovljević smatra da je kovid propusnice trebalo uvesti ranije:

"Ovo je neka svetla varijanta jer je u pitanju samo boravak u zatvorenom prostoru posle 22 sata. Pošten čovek nema šta da radi u kafani u to vreme. Ovo je uvodna varijanta, ali s obzirom na to da smo socijalna bića ovo je način da normalno funkcionišemo, da posećujemo utakmice, sportske događaje, pozorište i restorane. Ovo je najblaža moguća varijanta kovid propusnice. Treba da bude opomena za nastavak uvođenja novih mera".

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: