Foto: Printscreen/ABC7.com

prvi snimci s mesta tragedije na filmskom setu

OVDE SE SVE DOGODILO, OD FILMSKOG SETA DO MESTA ZLOČINA Pogledajte policiju i uviđaj na mestu na kojem Boldvin snima (PRVI SNIMCI)

Pop kultura
> 08:03h

SANTA FE - Snimanje holivudskog filma Rast (Rust ) pretvorilo se u tragediju a filmski set u mesto zločina kada je slavni holivudski glumac Alek Boldvin ćorcima iz pištolja, filmskog rekvizita, ubio snimateljku Halinu Hačins (42), i ranio reditelja filma Hoela Souzu (48).

Na prvim snimcima iz helikoptera vidi se mesto tragedije - filmski set u pustinji Novog Meksika sa improvizovanom crkvom.

foto: Profimedia

Film se snima u Novom Meksiku, nedaleko od grada Santa Fe. Nesrećna žena podlegla je ranjavanju u bolnici a ranjeni reditlej filma je zbrinut.

U saopštenju iz produkcije filma "Rust" ("Rđa") navodi se da je došlo do nesreće usled nepravilnog korišćenja filmskog oružja.

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.

foto: Printscreen/ABC7.com

Sprovodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Halina Hačins je rođena u Ukrajini 1979. godine. Halina je odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

foto: Profimedia

Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

Kurir.rs/Fox news