Foto: AP/Gonzalo Fuentes

posle pariskog foruma za mir

PREMIJERKA BRNABIĆ U JELISEJSKOJ PALATI: Otkrila i o čemu je razgovarala sa predsednikom Makronom (FOTO)

Politika
> 14:23h

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Parizu da očekuje pozitivne vesti i podršku Francuske za otvaranje jednog ili dva klastera na međuvladinoj konferenciji koja će biti održana u decembru.

Brnabić je na konferenciji za novinare navela da je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom razgovarala o situaciji u Srbiji, pre svega u kontekstu evropskih integracija, odnosno o tome da li može da računa na podršku te zemlje za otvaranje klastera na decembarskoj medjuvladinoj konferenciji, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

foto: AP/Michael Euler

"Imamo spremna dva klastera za otvaranje, tako da očekujem pozitivne vesti i podršku Francuske za jedan ili oba klastera, ali svakako značajnu podršku", poručila je premijerka.

Dodala je da je razgovarala i sa predsednicima Kipra i Slovenije. Ona je navela da je u Parizu razgovarala i sa visokim predstavnikom EU Žozefom Borelom."Bilo je zanimljivih i dobrih razgovora, čini mi se da smo uradili dobre stvari za našu zemlju i očekujem da se tako nastavi i danas", rekla je premijerka.

Kurir.rs/Beta