afera stan

MARIĆ POSLAO PORUKU SINU U PROGRAMU UŽIVO: Dragi moj Mateja, dođi da izgladimo probleme, neću ja još dugo PREPISAO SAM TI I KUĆU

Društvo

Danima unazad u žiži javnosti su navodi psihijatra Jovana Marića (80) koji tvrdi da ga sin Mateja (20), koga navodno nije video sedam godina, izbacuje iz stana!

- Bivša supruga Aleksandra Marić i ja kupili smo 1999. godine stan zajedničkim sredstvima. Stan je bio namenjen našoj zajedničkoj ćerci koja je sada lekar. Brak 2001. godine postaje loš, a rađa se Mateja, koga sam dobio sa jednom studentkinjom. Ja se razvodim sa Aleksandrom 2003. i sklapam brak sa Matejinom majkom. Stan je pola moj, a pola Aleksandre Marić - objasnio je Marić u "Redakciji".

Marić navodi da jedini živi u stanu koji je sporan.

- Ja sam na pritisak Matejine majke prepisao stan. Ona mi je rekla da neće u slučaju da iznenada umrem da se sudi sa mojom porodicom i da prepišem nešto na sina da ga obezbedim. Tada sam imao 60 godina. Nisam stavio rečenicu da ostanem u stanu do svoje smrti - rekao je psihijatar.

Prema Marićevim rečima, njegova bivša supruga Aleksandra, kad je saznala da nije prepisan samo deo, nego ceo stan na Mateju, psihijatra je tužila.

- Tužila me je i to je sudski proces koji se još vodi. Priznao sam sve i poništio se ugovor o poklonu. U tom sam stanu neprekidno 20 godina - istakao je Marić.

foto: Kurir televizija

Psihijatar je ispričao da sina nije video sedam godina.

- Bio sam ambasador u Nigeriji. Čim sam se vratio, odmah sam otišao u Centar za socijalni rad da ponovo viđam sina u kontrolisanim uslovima. Dobio sam obaveštenje da ne želi da me vidi. Doživeo sam šok! Svakog meseca je dobijao alimentaciju od 1.860 evra - rekao je Marić.

Marić se u jutarnjem programu direktno obratio sinu i poručio mu da dođe da se pomire.

foto: Kurir televizija

- Dragi moj sine, dođi, da te svet ne tretira kao osobu koja je isterala starog i bolesnog oca na ulicu. Dođi da izgladimo sve probleme. Dobićeš taj stan, strpi se još dve-tri godine, koliko ću još da živim. Stan dobijaš sigurno! Čak sam ti namenio i kuću u Bijeljini na kojoj piše na fasadi "Marića kuća". Imam dve ćerke, koje su udate, jedini u mojoj porodici se ti prezivaš Marić i zaslužuješ da dobiješ i tu kuću - poručio je Marić sinu direktno u kameru.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video: