Foto: Profimedia

s jednog kraja sveta na drugi

PRAVA AVANTURA MILANA BORJANA: Dva dana sam putovao iz Kanade, nisam znao GDE UDARAM, ali dobijamo Ludogorec!

Znamo šta nam donosi trijumf nad bugarskim timom, na nama je da potvrdimo da smo velika ekipa, poručio je za Kurir golman crveno-belih

Fudbal

Milan Borjan iza sebe ima paklenu nedelju posle sjajnih partija sa reprezentacijom Kanade u kvalifikacijama za SP u Kataru. Novi izazov Zvezdinog kapitena čeka već u četvrtak, kad u Beogradu crveno-beli dočekuju bugarski Ludogorec.

U utakmici u kojoj je pobeda imperativ za šampiona Srbije, posebno što će na tribinama zbog kazne UEFA biti samo deca.

foto: www.crvenazvezdafk.com

- U prethodnim godinama, a i ove sezone u Ligi Evrope pokazali smo da smo velika ekipa. Sada treba da nastavimo tako i pobedom obezbedimo plasman u nokaut fazu. Cenimo i poštujemo Ludogorec, ali se nadamo pobedi. Uz podršku sa tribina, uveren sam da ćemo taj cilj i ostvariti - odgovorio je Milan Borjan.

Zvezdin kapiten proputovao je pola sveta u proteklih nekoliko dana, dok je stigao u Srbiju iz Kanade.

- Jeste bio je baš naporan put, dva dana sam putovao... Kasnio mi je avion iz Edmontona za Vankuver, a onda iz Vankuvera za Frankfurt. Tu se sve ispomeralo, pa su mi menjali let za sledeći dan ujutro... Ma, pravo maltretiranje po aerodromima. Menjanje vremenskih zona... U Srbiju sam stigao u petak, a krenuo sam u sredu. Bukvalno nisam znao gde udaram, kad sam se vratio.

foto: Profimedia

Borjan je bio junak trijumfa Kanade nad favorizovanim Meksikom (2:1), kada je u poslednjem napadu bukvalno izvadio loptu iz gola.

- Jedna veoma dobra utakmica. Mislim da smo odigrali izvanredno taktički, posebno poslednjih deset minuta. Nepotrebno smo se pre toga povukli. Tada smo i primili gol. Da smo nastavili u istom ritmu kao od početka, ostalo bi 2:0. Prija nam prva pozicija na tabeli. Nadam se da će tako i ostati do kraja kvalifikacija i da ćemo uspeti da odemo na Svetsko prvenstvo...

Utakmica između Kanade i Meksika odigrana je o debelom minusu, sa velikim snegom oko terena.

- Mnogo je bilo hladno! Mislim da je bilo -15! Bila je to naša taktička zamka za Meksikance! Ha-ha-ha... Šalu na stranu bilo je teško igrati po tako niskoj temperaturi i to na veštačkoj travi. Ali, kad imaš podršku 45.000 hiljada ljudi, koji navijaju za tebe i koji ti daju vetar u leđa, onda ne obraćaš pažnju na uslove, nego izađeš i pobediš.

foto: Profimedia

Kanada nije bila učesnik mundijala od 1986. godine i svetskog prvenstva u Meksiku.

- Bio bi to ogroman i vredan rezultat. Mislim da bi se odlaskom na SP status fudbala mnogo više poboljšao u Kanadi. Tačnije, dobio bi na značaju. To bi bio jedan vrhunski uspeh i kruna moje karijere.

Odmah se nameće pitanje, da li bi Milan Borjan voleo da Kanada bude u grupi sa Srbijom u Kataru.

- Iskreno, drago mi je da se Srbija kvalifikovala. Čestitam im na tome. Srbija ima ekipu koja zaslužuje da budu među 32 najbolja tima na svetu. Kanada ima još šest kvalifikacionih utakmica u našoj grupi. Videćemo, šta će biti. Samo da bi dođemo do Katara!

foto: Instagram

Premijer Kanade Džastin Trudo posetio je fudbalere reprezentacije, dan pred utakmicu sa Meksikom, kako bi im pružio veliku podršku. Fudbaleri su mu poklonili dres sa potpisima.

- Predsednik Vlade Kanade je veliki fan fudbala i reprezentacije! Pričao je sa nama i poželeo nam sreću protiv Meksika. Pamtim da nam je kazao, šta god da se desi, da imamo maksimalnu podršku države i njega. Zahvalio nam se na rezultatima koje smo postigli - otkrio je Milan Borjan za Kurir.

58

utakmica branio je za Kanadu

18

je broja na dresu reprezentacije

34

godine ima iskusni čuvar mreže

Kurir sport/A. Radonić