Foto: ATA Images

Sećanje

GODIŠNJICA OD ODLASKA TIHOMIRA ARSIĆA! Ćerka Vera: Moj tata je uvek živeo do kraja i nije se plašio smrti

Pop kultura

Narodno pozorište u Beogradu danas je, uoči prve godišnjice glumčeve smrti, održalo dan sećanja na prvaka drame Tihomira Arsića.

O velikom glumcu govorili su rediteljka Ivana Vujić Kominac, klasići Lepomir Ivković i Ivana Žigon, pisac Žarko Jokanović, a filmski reditelj Aleksandar Mandić poslao je pismo. Prikazan je film o Tiki, koji je sve podsetio na neke od njegovih antologijskih uloga. Govorom je na kraju programa sve raznežila glumčeva ćerka Vera, koja se obratila u ime cele porodice.

foto: ATA images

- Imala sam potrebu da se obratim. Svi su govorili da je tata bio bolestan i da je otišao posle teške borbe. On nikad nije bio bolestan. Mi smo dobili od njega najveći poklon, Milicu i Arsenija. Ljudi, misleći da se boje smrti, plaše se života. Moj tata je uvek živeo i do kraja. Bila je jedna situacija. Bilo smo u Belanovici. Nikad tamo ne pada kiša, al tad je bila oluja. Brzo smo sklanjali stvari. Tata je samo stajao na kiši i gledao - priča ćerka i nastavlja:

foto: ATA Images

- Govorio mi je: "Vidi kako je lepo kad pada kiša." Tata, hvala ti za emocije, patetiku, ljubav i sreću. Mi smo dobijali po 17 "kinder jaja". Tuđa sreća je bila njegova. Najviše ti hvala za strast prema života. On je nas naučio da živimo. Biće zauvek deo nas.

foto: ATA images

O Tiki je s puno emocija govorila i Ivana Žigon.

- Dragi druže, ti živiš večno. Nisi dugo stajao na ovoj sceni, a otišao si sa životne. Sa svojom lepotom sačuvao si izvornost i istinitost. Najveći reditelj sad je izrežirao da postaneš Tihomir - rekla je glumica.

Tihomir Arsić preminuo je 7. decembra 2020. godine, a sahrana je održana šest dana kasnije u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

foto: Maša Kostić

Kurir.rs

Bonus video: