Foto: Printskrin

neovlašćeno korišćenje autorskih prava

NE GLEDAJTE PIRATSKE SAJTOVE! RTS podneo krivične prijave zbog postavljanja serija na internet! Preti ROBIJA do tri godine!

Serije kao što su "Nečista krv", "Advokado", "Branilac", "Južni vetar", "Vojna akademija" i mnoge druge uklonjene su sa internet sajtova za deljenje sadržaja

Društvo

Radio-televizija Srbije onemogućava neovlašćeno postavljanje svojih premijernih serija na internet.

Serije kao što su "Nečista krv", "Advokado", "Branilac", "Južni vetar", "Vojna akademija" i mnoge druge uklonjene su sa internet sajtova za deljenje sadržaja.

Na internetu je i nekoliko piratskih sajtova protiv čijih vlasnika su podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Na osnovu člana 199 Krivičnog zakonika Srbije: Za neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela, predviđene su novčane sankcije i kazna zatvora do tri godine.

RTS nastoji da zadovolji interesovanje gledalaca i zato nove serije i druge programe postavlja na svoje platforme na internetu - RTS Planetu i Planetu plus.

Jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je i u nedelju je saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i detaljno izneo odbranu, rečeno je u tom tužilaštvu.

Osumnjičeni se tereti za neovlašćeno korišćenje autorskih prava i određena mu je mera zabrane upotrebe interneta, kako bi se sprečile dalje zloupotrebe.

Kurir.rs/RTS/Mondo