SERIJA TOMA STIŽE NA JESEN 2022: Poznat i datum TV premijere filma, a Bjelogrlić otkrio šta čeka publiku
Foto: Aleksandar Kujučev

lepe vesti

SERIJA TOMA STIŽE NA JESEN 2022: Poznat i datum TV premijere filma, a Bjelogrlić otkrio šta čeka publiku

Pop kultura -

Ekipa filma "Toma" je velikom žurkom proslavila više od milion bioskopskih gledalaca u Jugoslovenskoj kinoteci.

Za dva i po meseca prikazivanja ostvarenje Dragana Bjelogrlića pogledalo je 1.054.000 ljudi, a biografsku dramu o Tomi Zdravkoviću, kako smo saznali, televizijski gledaoci će moći da vide na RTS u prvom danu nove 2022. godine, dok će serija biti emitovana naredne jeseni.

Jugoslovenska Kinoteka, film Toma, proslava
foto: Damir Dervišagić

- Postoje priče koje ne postoje u filmu, i novi likovi. Serija je biografska u smislu da baš prati njegov život - otkrio je Bjelogrlić novinarima. Na svečanosti u Kinoteci pred brojnim zvanicama, producenti ostvarenja su zauzvrat darovali njenom direktoru Jugoslavu Panteliću kopiju "Tome" na trajno čuvanje.

- Sve je bilo toliko brzo i intenzivno da većina nas nije svesna šta se sve desilo, ali znam da smo u zlo vreme opake bolesti, na prostoru gde se decenijama neguje mržnja, ponudili čistu emociju i ljubav. Ljudi su to prigrlili i zato se desilo ovo čudo - rekao je Bjelogrlić prisutnima.

Toma Zdravković
foto: Zoran Kuzmanović Munja

Bjelogrlić je zahvalio glavnom junaku filma, kompozitoru i pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću (1938-1991), što je "dozvolilo da tragajući za (njegovom) dušom pronađemo svoju".

Pantelić je u ime Kinoteke dodelio specijalnu plaketu povodom milionske gledanosti.

- "Toma" je izuzetno značajan uspeh za srpski film, zahvaljujući kome je publika vraćena u bioskop. Imati ovaj rezultat u ovo vreme je neverovatan uspeh, sa srpskim filmom na tržištima većim od našeg je ogroman uspeh, iz kinematografije koja ne spada u red velikih čini još većim uspeh, a u vreme pandemije - to je čudo - ocenio je Pantelić.

Autori filma očekuju da, kao najgledaniji domaći film u poslednjih 20 godina, "Toma" do kraja distribucije premaši 1.100.000 gledalaca.

Jugoslovenska Kinoteka, film Toma, proslava
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

TOMA OSVAJA AMERIKU: Tamara Dragičević zapevala na premijeri filma u Čikagu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track