Foto: Shutterstock

istorijski rekord

STIGLA NAJLEPŠA MOGUĆA VEST ZA KRAJ GODINE! Porodilište Narodni front ima najviše ROĐENIH BEBA od osnivanja

Društvo

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Narodni front u Beogradu zabeležila je istorijski rekord s obzirom na to da je ima najviše rođenih beba u jednoj godini od osnivanja!

Direktor Željko Miković rekao je za RTS da je od početka godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja dana očekuje još nekoliko beba. Miković je dodao zabeležo 8.046 porođaja, a rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica.

- Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost to je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front kao najveća klinika u zemlji uspešno je iznela taj zadatak - istakao je Miković.

Kad je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu pozitivnu trudnicu.

- Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica. Sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne - kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak devet beba iz zamrznutih embriona.

- Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma - naglasio je Miković.

Što se tiče povećanja nataliteta u zemlji, Miković dodaje da su na istom zadatku sa Vladom Srbije.

- Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove, a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu - rekao je Miković.

(Kurir.rs/RTS)