02:19

BEBI BUM: U Sremskoj Mitrovici rođeno 26 beba za sedam dana! ISKUSTVA PORODILJA I PROTOKOL

NAJLEPŠa informacija

BEBI BUM U SREMSKOJ MITROVICI! Rođeno 26 beba za samo sedam dana VEST KOJA VRAĆA OSMEH U VREME PANDEMIJE!

Društvo -

Za sedam dana protekle sedmice rođeno je 26 beba u porodilištu u Sremskoj Mitrovici. Od toga 10 dečaka, a 16 devojčica. Bejbi bum u vreme pandemije vraća osmeh na lice.

- Kada sam se porodila u bolnici su me zadržali najminimalnije što su mogli. Bilo je što pre da izađemo. Nisu rađene analize koje se inače rade u bolnici, radili smo ih naknadno. Nakon toga, dolazila je samo patronažna sestra. Velika je hrabrost rađati sada jer je pitanje i ko će vam doći ako ste sami. Nemate toliku pomoć koju biste imali da nije korone - istakla je majka koja je rodila pre i za vreme pandemije.

Bebi bum
foto: Kurir Televizija

U mitrovačkom porodilištu pune ruke posla imaju babice i doktori, obavljeni su i prvi porođaji u crvenoj kovid zoni, koji su se završili dobro. Kontrola ulaza i izlaza je na visokom nivou, da bi se zaštitile mame i bebe.

- Porodilište je za vreme kovida radio nesmetano. Vrata su pod šifrom, a posete nisu dozvoljene. Sem radnika koji su neophodni, niko drugi ne može da uđe. Predložio bih svim trudnicama i pacijentima da se vakcinišu. Vakcine su bezbedne u trudnoći. Svi pacijenti se testiraju pre prijema - obajasnio je dr Dragan Malobabić načelnik odeljenja za ginekologiju i akušerstvo.

Bebi bum
foto: Kurir Televizija

Tačno 1.056 beba rođeno je ove godine u gradu na Savi dok je za celu prošlu godinu rođeno nešto više od 1.400 dece. U taj broj spadaju i deca trudnica koje su dolazile iz Šapca tokom prvog talasa epidemije.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:21

Mile POKLONIO preko 2.000 stolica za bebe, njegov sin TRČAO osam kilometara do vrha planine, a ćerka prosledila NOVAC od nagrade!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja