Foto: Starsport©

uz kolegu

TIPSAREVIĆ KIPTI OD BESA! Janko posle odluke da se Novaku ukine viza UPUTIO OŠTRE REČI: Neka bude sramota sve i svakoga!

Nekadašnji srpski teniser stao u odbranu svog kolege, ali i velikog prijatelja Novaka Đokovića

Tenis

Dok najbolji teniser sveta Novak Đoković u Melburnu iščekuje odluku suda o svojoj vizi, pritvoru i učešću na Australijan Openu, oglasio se njegov prijatelj i bivši saigrač iz Dejvis kup reprezentacije, Janko Tipsarević.

Poznati srpski teniser je ostavio kratku poruku na društvenim mrežama, kojom je jasno dočarao koliko je besan zbog situacije u kojoj Novaka maltretiraju u Australiji, a ta tortura traje više od nedelju dana.

- Neka bude toksična sramota sve i svakoga koji su uključeni u ovaj proces, napisao je Janko.

foto: Printscreen / Instagram tipsarevicjanko

Podsećanja radi, Novaku je po dolasku u Australiju zabranjen ulaz, iako je imao medicinsko izuzeće, zbog navodno nedovoljnih dokaza. Saslušavan je preko sedam sati, pa je odseo u pritvoru, potom prebačen u hotel u kom su azilanti sa neljudskim uslovima.

Zatim je na Federalnom sudu u Viktoriji doneta odluka da se Đokoviću ukine pritvor.

Međutim, konačnu reč doneo je ministar za imigraciju Aleks Hok, koji je jedini mogao Novaku opet da ukine vizu, što je i uradio.

Novakov tim, još uvek ima pravo žalbe i na ovu odluku.

Prema poslednjim informacijama, Novak Đoković će biti saslušan u subotu od 8 ujutru po australijskom vremenu, odnosno u petak od 22 časa po srpskom vremenu.

Kurir sport