Foto: Profimedia

neverovatan je

KIRJOS SE MANGUPIRAO PROTIV BRITANCA: Kontroverzni Australijanac prevazišao sebe, pravio je SULUDE POTEZE u seriji (VIDEO)

Pobedom nad Lajamom Brodijem rezultatom 6:4, 6:4, 6:3, Nik Kirjos je obezbedio plasman u drugo kolo Australijan opena.

Tenis

Kada je reč o konkurenciji muškaraca već smo videli na delu srpske tenisere (Lajović i Kecmanović pobedili, Krajinović, Đere i Milojević izgubili), bilo je i iznenađenja, ali i povlačenja s turnira zbog povreda.

Međutim, ono što nam je priredio Nik Kirjos, 115.. teniser sveta zaista niko nije očekivao, a navikli smo od njega na svakakva iznenađenja na terenu.

Kontroverzni Australijanac koji je, začudio mnoge rečima o Novaku Đokoviću i drami u kojoj se našao srpski teniser, u prvom kolu je za rivala imao Britanca Lajama Brodija (128.).

Dobio je Australijanac prvi set posle nešto više od pola sata igre rezultatom 6:4, a detalj iz tog dela igre nikome nije promakao.

Naime, nakon jednog servisa koji je išao do brzine od 220 kilometara na čast, Kirjos je odlučio da iznenadi protivnika.

foto: Profimedia

I, i te kako ga je iznenadio...

Nik je izveo servis kakav verovatno nikada niste videli - kroz noge. Zvuči neverovatno, ali zaista je to uradio, a ne samo da je uradio, već je i napravio servis viner pošto je Brodi, verovatno potpuno zbunjen poslao ritern u aut.

Dileme nema, voleli ga ili ne, Nik Kirjos je jedan od najtalentovanijih i najzabavnijih tenisera na ATP turu.

To je dokazao i u nastavku meča.

Identičnim rezultatom je osvojio i drugi set tokom kojeg je nastavio da radi ono što ume bolje od drugih.

Igrao je za publiku, pa je tako nastao još jedan ludački potez.

Kada je i takav poen osvojio, lagano je krenuo na "juriš" ka drugom kolu gde će ga čekati težak posao protiv prvog favorita za osvajanje turnira, Danila Medvedeva.

Kurir sport