Foto: AP/Hannah Mckay, Beta/Amer Kajmovic

bih

DODIK O KOMŠIĆEVOM GOVORU U SAVETU EVROPE: To nije stav BiH već čoveka koji je uzurpirao politički položaj

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da obraćanje Željka Komšića Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nije usaglašeno na Predsedništvu BiH i ono ne odražava stav BiH, već lični politički stav čoveka koji je uzurpirao i mesto na kojem se nalazi.

Bosna i Hercegovina
> 12:48h

Na pitanje Srne da prokomentariše Komšićevo obraćanje parlamentu Saveta Evrope, Dodik je naglasio da ono sadrži niz neistina, paušalnih ocena i netačnih kvalifikacija, te da je u funkciji zbunjivanja evropske i svetske javnosti.

– Sam Dejtonski sporazum je rat u BiH okvalifikovao kao tragičan sukob, a Komšić je zaboravio da pomene da su sve anekse sporazuma potpisale i Republika Srpska i FBiH. Konstitutivnost naroda, protiv koje se Komšić konstantno zalaže, deo je Ustava BiH i tako će ostati sve dok se u BiH ne dogovorimo drugačije, istakao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH ocenio je da ovakvi izleti člana Predsedništva, kojima je Komšić sklon, dodatno urušavaju i Ustav BiH, ali i poverenje koje je na minimumu u proteklih 26 godina.

Kurir.rs