Foto: Profimedia

vojvođanski gulaš

NAJBOLJI GURMANSKI RUČAK: Prvi put se krčkao na vatri još pre 4.000 godina, naše Lale su ga dovele do savršenstva! (RECEPT)

Žena
> 14:14h

Jelo možete da servirate sa testeninom, kuvanim krompirom ili pirinčem.

SASTOJCI

650 g junetine (od vrata ili plećke) - 100 g suve slanine - 4 glavica crnog luka - 3 čena belog luka - 2 dl soka od paradajza - 2 dl belog vina - 1 velika kašika crvene začinske paprike - 1/2 male kašike ljute začinske paprike - 1 dl goveđe supe (vode) - so, biber

foto: Shutterstock

PRIPREMA:

1. Isecite junetinu na veće kocke, a slaninu što sitnije. Crni luk očistite i isecite na rebarca,

2. U prigodnu šerpu prvo stavite iseckanu slaninu, propržite je, pa dodajte crni luk i nastavite da dinstate na umerenoj temperaturi, dok luk ne omekša.

foto: profimedia

3. U šerpu dodajte junetinu, promešajte i ostavite na ringli dok meso ne omekša.

4. Kad meso omekša, dodajte beli luk, sok od paradajza, začinsku crvenu papriku (i slatku i ljutu), posolite i pobiberite prema ukusu.

5. Sve lagano opet promešajte, sipajte belo vino i goveđu supu koju možete da zamenite toplom vodom, poklopite šerpu i ostavite da se gulaš krčka dok meso ne počne da se raspada.

foto: Thinkstock

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video: